Nazad

Pirlovo ZBOGOM na San Siru (FOTO)

Izvor: N1 info, OK Radio - Svetski sport - Utorak 22.05.2018 - 11:50

Andrea Pirlo zvanično se oprostio od fudbala revijalnom utakmicom na milanskom San Siru.

pirlo sa sinom FOTO: Getty Images
Bivši fudbaler Intera, Milana, Juventusa i Njujorka okupio je bivše saigrače, koji su bili podeljeni u dva tima, Bele i Plave zvezde, a meč je završenim simboličnim rezultatom 7:7.
 
"Zahvalio bih prijateljima i svima koji su došli da uživaju u ovom događaju", rekao je 39-godišnji Italijan dok ga je pozdravljalo 50.000 navijača.
 
Meč je obeležio i mimenat kada je Pirlo, 10 minuta pre kraja, ustupio mesto na terenu sinu Nikolu, koji trenira u omladinskoj školi Juventusa.
 
"Zabavljao se i srećan sam zbog toga. Mora biti zadovoljan kada igra fudbal, koji je najbolja igra na svetu", prokomentarisao je Andrea.
 
Na San Siru su igrali Paolo Maldini, Alesandra Nesta, Havijer Zaneti, Rui Kosta, Alesandro Del Pijero, Filipo Inzagi, Ronaldo da Lima, Frančesko Toti, Kristijano Vijerija (Bele zvezde), kao i Kafu, Marko Materaci, Masimo Ambrozini, Klarens Sedorf, Ronaldinjo, Andrej Ševčenko, Karlos Tevez, Luka Toni (Plave zvezde).
 
Pirlo je u karijeri osvojio trofej Svetskog prvenstva, dve Lige šampiona i šest Serija A.
 
"Imam vremena da razmislim šta ću da radim. Skoro sam završio karijeru, ne nedostaje mi toliko teren. Možda bih mogao da budem trener. Moji bivši saigrači to nisu želeli, ali su nekako svi to postali", zaključio je.