Nazad

Pobeda Seltiksa i poraz Lejkersa

Izvor: Blic sport - Svetski sport - Četvrtak 17.05.2012 - 08:57

Boston Seltiksi su se brže bolje osvetili Filadelfiji za poraz u Masačusetsu i na terenu Seventisiksersa su upisali ubedljivu pobedu koja ih je dovela u vođstvo od 2:1 u polufinalnoj seriji istočne konferencije - 107:91. Pred nastavak serije u Los Anđelesu, Lejkersi nisu uspeli da dođu do brejka u Oklahomi iako su u poslednja dva minuta ušli sa prednošću od sedam poena, nedovoljnih za trijumf - 77:75.

Lejkersi su u prvoj utakmici deklasirani od strane Tandersa, što je prilično otreznilo Kobija Brajanta i njegove saigrače. Oni su uspešno pratili domaću ekipu u stopu tokom prvog poluvremena, a onda iskoristili i to što je Oklahoma promašila čak 20, od 27 šuteva na početku drugog poluvremena.

 
Kevin Durant i Rasel Vestbruk, međutim, nisu dozvolili "jezerdžijama" da se odlepe, a nisu ni odustajali čak i kada su gosti vodili sa 75:68 na dva minuta i devet sekundi do kraja susreta.
 
Odbrana je učinila veliki deo posla zahvaljujući Džejmsu Hardenu koji je frustrirao Brajanta. Na drugoj strani Kevin Durant je na 18 sekundi pre kraja kompletirao seriju od 9:0 za konačnih 77:75, iako je Stiv Blejk imao otvoren šut za tri poena i pobedu Lejkersa.
 
Durant je sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencija bio najbolji pojedinac kod domaćina, dok su u poraženom taboru Kobi Brajant i Endrju Bajnam ubacili 20 poena.
 
Boston se na sjajan način osvetio za tesan poraz u drugom meču polufinalne serije protiv Filadelfije.
 
Predvođeni Kevinom Garnetom i Polom Pirsom, koji su ubacili 27, odnosno 24 poena, domaći Seventisiksersi nisu ništa mogli sem da konstatuju ubedljiv poraz od 107:91.
 
Seltiksi su zaustavili Džrua Holideja i Andrea Igudalu, pa je najefikasniji košarkaš u redovima domaćina bio Tadeus Jang sa 22 poena. Filadelfija nije imala odgovor za raspoloženog Rejdžona Ronda koji je upisao 23 poena i 14 asistencija, i na taj način bio najzaslužniji uz Pirsa i Garneta za ubedljiv trijumf.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: