Nazad

Počinje četvrtfinalna faza Lige Evrope, po jedan meč u četiri nemačka grada

Izvor: Danas, OK Radio - Svetski sport - Ponedeljak 10.08.2020 - 13:57

Silom prilika, kao i milion drugih stvari u godini pandemije korona virusa, prvi put u istoriji Lige Evrope završnica ovog UEFA takmičenja biće organizovana u jednoj zemlji, a učesnici fajnal-ejta odigraće umesto uobičajena dva po jednu utakmicu četvrtfinala u nemačkim gradovima Duizburgu, Menhengladbahu, Dizeldorfu i Kelnu.

„Crveni đavoli“ će probati da preskoče Kopenhagen FOTO: EPA-EFE
Dve večeras i dve sutra, posle čega slede po jedan polufinalni duel i finale 21. avgusta, sve na teritoriji vodeće zemlje Evropske unije.
 
Osvajač prethodne LE – Čelsi ispao je prošle nedelje iz Lige šampiona, ali tu su  Mančester junajted i Vulverhempton da brane čast engleskog klupskog fudbala u slabijem i manje isplativijem evropskom kupu.
 
Slavniji i trofejniji „crveni đavoli“ tako što će probati da preskoče Kopenhagen, i sa pozicije trećeplasirane ekipe u sezoni 2019-2020. dokažu koliko je koplja Premijer liga ispred prvenstva Danske, gde je njen prestonički tim završio kao drugi.
 
– Igrao sam nekada sa Staleom Solbakenom, on mi je dobar prijatelj. Njegovi timovi su uvek dobro organizovani i teško je kada ih imate preko puta sebe. Kopenhagenov sastav čine vrlo talentovani momci sa lepim iskustvom – ishvalio je rivala i svog kolegu Mančesterov strateg Ole Gunar Solskjer, čiji izabranici su odneli prvo mesto u grupi, na kraju prve faze, a u dve nokaut runde pregazili Briž (ukupnim rezultatom 6:1) i Lask (7:1).
 
Solbakenu prijaju komplimenti Norvežanina, ali nema dilemu oko toga ko ima veće šanse za prolaz. Barem na papiru.
 
– Moramo da izvučemo maksimum iz svoje igre, a da u isto vreme vodimo računa o mnogim aspektima njihove. Veoma su brzi i opasni u kontranapadima, munjevito kombinuju i na prostoru oko gola. Mančester je veliki favorit – iskren je šef struke Kopenhagena, pod čijom komandom se došlo do druge pozicije u grupi, a onda su eliminisani Seltik (3:2) i Bašakšehir (3:1).
 
U isto vreme, od 21.00, u svoju bitku za polufinale krenuće Inter i Bajer.
 
– Naša filozofija je napadačka, dok su italijanski timovi specijalisti za odbranu. Ipak, Inter je nešto drugačiji i ne igra na duge lopte, što nam pruža određenu šansu – misli trener nemačkog tima Peter Boš, iza kog su ove sezone ostali jesenje učešće u LŠ i LE trijumfi protiv Porta (5:2) i Rendžersa (4:1).
 
I Italijani su se priključili LE posle grupne faze LŠ, posle čega su usledila slavlja u dvomeču sa Ludogorecom (4:1) i 90 minuta borbe sa Hetafeom (2:0).
 
– Moja ekipa je prošle nedelje pokazala da još ima ambicija ove sezone. Probaćemo da nastavimo svoj put u LE, mada imamo posla sa kvalitetnim rivalom – reči su Antonia Kontea sa trenerske klupe neroazura.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: