Nazad

Polufinalna prednost domaćina

Izvor: Danas - Svetski sport - Petak 20.04.2012 - 10:35

Domaćini stekli kakvu-takvu prednost u polufinalu ovogodišnje Lige Evrope

Fudbaleri Atletiko Madrida i Sportinga stekli su prednost u prvim mečevima polufinala Lige Evrope koju će braniti na revanš susretima narednog četvrtka kada će biti poznati učesnici velikog finala 9. maja u Bukureštu. 
 
„Jorgandžije“ su na svom Visente Kalderonu u španskom duelu u potpunosti nadigrali Valensiju pobedivši je sa 4:2, dok je Sporting uspeo da preokrene u drugom poluvremenu i sa 2:1 savlada trećeg predstavnik Primere.
 
Atletiko je do prednosti došao već u 18. minutu kada je najbolji igrač Madriđana Falkao postigao svoj prvi gol na meču i to glavom na centaršut Ramija. „Slepi miševi“ se nisu predavali pa su u poslednjim trenucima prvog poluvremena uspeli da izjednače preko Jonasa (45), ali se ispostavilo da je to sve što su gosti prikazali. 
 
Tako je već u 49. minutu Miranda još jednim golom glavom, na centaršut Dijega iz slobodnog udarca, vratio prednost domaćinu. Adrijan je povisio na 3:1 u 54. minutu, a svojim drugim pogotkom na meču, šutem sa ivice šesnaesterca, Falkao je doneo velikih 4:1. 
 
Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena, Valensija je preko Koste smanjila na 4:2 i dala sebi kakvu takvu nadu u revanšu.
 
I duel u Lisabonu protekao je u prvom poluvremenu u veoma mirnom ritmu u kojem je gost držao loptu, pokušavao bezuspešno da strvori šansu što im se moglo osvetiti kada je Sporting došao do dva solidna šuta pre kraj poluvremena. 
 
Ipak, prvo se zatresla mreža domaćih. Nakon dobro izvedenog slobodnog udarca sa desne strane štoperi Sportinga su reagovali veoma smušeno, lopta je pala u srce kaznenog prostora a Aurteneće bio najprisebniji i doneo vodstvo svom klubu (54). 
 
Zeleno-beli se nisu predali pa su za samo četiri minuta načinili preokret. Najpre je Insua u 76. minutu iskoristio konfuziju u odbrani Baskijaca i udarcem glavom sa 15 metara pogodio donji levi ugao golmana Bilbaoa, da bi Kapel (80) šutem izvan šesnaesterca po zemlji doneo prednost svom timu. 
 

Sportingu je preokret dao krila pa su imali još izglednih prilika, ali ipak samo sa golom prednosti idu na revanš u Španiju. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: