Nazad

Pomera se Vimbldon

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 20.07.2012 - 12:51

Organizatori prestižnog turnira u Londonu objavili da će od 2015. godine on počinjati nedelju dana kasnije, kako bi se produžila sezona na travi.

  Kao značajna stvar navodi se i da je to dobra odluka jer bi teniseri dobili više vremena da se oporave od Rolan Garosa.

U saopštenju Sveengleskog kluba navodi se da će "tenis u celini imati koristi kada se stvori tri nedelje pauze između Rolan Garosa i Vimbldona".

Igrači će tako imati dodatnih nedelju dana da se oporave od pariskog grend slema i prilagode se promeni igranja od najsporije do brze podloge.

"U najboljem interesu tenisa je da se igračima da više vremena da se oporave i prilagode promeni sa šljake Rolan Garosa do trave na Vimbldonu", rekao je predsednik Kluba Filip Bruk.

"Naša istraživanja pokazala su da postoji široka podrška produžavanju perioda između ova dva turnira, a važno je i to što mislimo da će igrači pozdraviti mogućnost duže sezone na travi", kazao je Bruk.

Turnir će tako 2015. godine trajati od 29. juna do 12. jula.

Nekolicina igrača je na ovogodišnjem Vimbldonu izrazilo podršku ideji kasnijeg početka Vimbldona, uključujući i Novaka Đokovića.

"To bi naročito igračima iz vrha dalo malo više vremena da se naviknu na podlogu. Logično je da traje prilagođavanje najbržoj podlozi posle najsporije. Svi moramo da se prilagođavamo tokom godina", rekao je Novak Đoković tokom ovogodišnjeg turnira.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: