Nazad

Ponovo se igra NBA, pobede Lejkersa i Jute

Izvor: Danas, OK Radio - Svetski sport - Petak 31.07.2020 - 12:17

Nakon više četiri meseca pauze zbog pandemije korona virusa, prošle noći je u Orlandu nastavljena sezona u NBA ligi, a pobede u uzbudljivim utakmicama upisali su košarkaši Los Anđeles lejkersa i Jute.

Igra se u posednim uslovima i bez navijača FOTO: Getty Images
U posednim uslovima NBA „mehura“ u Diznilendu, u Orlandu, i bez navijača, 22 ekipe odigraće po osam utakmica do kraja regularnog dela sezone nakon čega će početi plej-of.
 
Lejkersi su u derbiju Zapada bili bolji od Los Anđeles klipersa sa 103:101. Koš odluke postigao je Lebron Džejms 12,8 sekundi pre kraja.
 
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Entoni Dejvis sa 34 poena, Džejms je dodao 16 uz 11 skokova, a 16 poena ubacio je i Kajl Kuzma.
 
U redovima Klipersa, koji su tokom treće četvrtine imali 11 poena prednosti, najbolji je bio Pol Džordž sa 30 postignutih poena, dok je Kavaj Lenard postigao dva manje.
 
Lejkersi su se ovom pobedom približili osvajanju prvog mesta na Zapadu. Sada imaju 50 pobeda i 14 poraza, dok Klipersi na drugom mestu imaju skor 44/21.
 
U prvoj utakmici u NBA ligi od 11. marta, Juta je slavila protiv Nju Orleansa sa 106:104 poenima Rudija Gobera sa linije za slobodna bacanja 6,9 sekundi pre kraja.
 
Nju Orleans, koji je vodio veći deo utakmice, čak i sa 16 poena razlike, imao je šansu za pobedu ali je Brendon Ingram promašio šut za tri poena.
 
Džordan Klarkson je vodio Jutu do pobede sa 23 poena, Donovan Mičel i Majk Konli su ubacili po 20, dok je Gober postigao 14 uz 12 skokova. U poraženom timu najefikasniji je bio Ingram sa 23 poena, dok je Džru Holidej postigao 20.
 
Juta je četvrta na Zapadu sa 42 pobede i 23 poraza, dok je Nju Orleans 11. sa skorom 28/37.
 
Pre oba meča, svi igrači su kleknuli tokom intoniranja himne SAD uz poruku „Black lives matter“.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: