Nazad

Poraz hokejaša na startu

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 19:56

Mladi hokejaši Srbije poraženi su na startu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu za igrače do 20 godina, divizije II, grupa B koje je u subotu počelo u Beogradu.

Poraz hokejaša na startu

‘Orlovi’ su u derbi meču prvog kola izgubili od Južne Koreje rezultatom 4:2 (1:1, 2:1, 1:0).

Golove za naš tim postigli su Dimitrije Filipović i Andrej Cvik, dok su za pobedničku ekipu strelci bili Sanghun Šin, koji je postigao dva pogotka, odnosno Sang Von Jun i Kison Park.

Početak utakmice nije nagoveštavao takav rasplet, pošto su naši mladi hokejaši već posle minut i 20 sekundi iskoristili 'pauer plej' i poveli sjajnim udarcem iz daljine kapitena Filipovića. Srbija je bila agresivniji tim, ali su Korejci iz minuta u minut sve više pretili iz kontre pa su već u osmom minutu izjednačili preko Juna.

Iako su favorizovani Korejci u nastavku bili dominantni, rezultat je ostao nepromenjen sve do sredine meča, kada Park donosi preokret svom timu. Pet minuta pre drugog odmora Cvik poravnava na 2:2, u situaciji kada je naš tim imao igrača manje. U kontri jedan na jedan sjajnim driblingom obišao je protivničkog beka i iz teške pozicije poravnao rezultat za veliku radost na tribinama „Pionira“.

Tu je, ipak, bio i kraj nadama Srbije u povoljan ishod, jer su samo minut kasnije Korejci opet poveli golom Šina, da bi isti igrač u 47. minutu još jednom savladao odličnog Stepanovića, koji je sa 33 odbrane najviše doprineo da konačan rezultat ne bude ubedljiviji.

Imali su ‘orlići’ šansu da uvedu meč u uzbudljivu završnicu, ali je 11 minuta pre kraja Filipović slabo izveo kazneni udarac, pošto je u jednoj kontri oboren s leđa, pa je rezultat ostao nepromenjen do kraja.

U mečevima koji su prethodili tom, Island je priredio malo iznenađenje pobedom nad Belgijom 4:2, dok je favorizovana Estonija deklasirala Australiju rezultatom 8:0.

Na šampionatu je u ponedeljak slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u utorak, kada naša selekcija igra protiv Belgije. Taj meč je na programu od 20 časova. U prvom meču dana, od 13 časova, igraju Australija i Island, dok se od 16.30 sastaju Južna Koreja i Belgija.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: