Nazad

Prandeli: Ovako se igra za svoju zemlju!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Četvrtak 28.06.2012 - 23:56

Italijanski selektor oduševljen igrom svog tima: "Bili smo sjajni!". Serhio Aguero preko tvitera čestitao saigraču Mariju Baloteliju: "Bravissimo, Mario".

 Nemačka je bila favorit da osvoji titulu prvaka Evrope. Nemačka je igrala zaista dobro tokom celog turnira u Poljskoj i Ukrajini. Krenula je dobro i protiv Italije, ali onda su Italijani pokazali da više nisu ona reprezentacija koja se nekim čudom "provuče" do same završnice.

Ne! Ćezare Prandeli je napravio tim, čija se igra temelji na nekim osnovama italijanske fudbalske filozofije, ali je pridodao i jedan važan začin - igrati napadački. A ima za to i igrače: Antonio Kasano, Andrea Pirlo, Rikardo Montolivo, Alesandro Dijamanti...i...Mario Baloteli.

Izluđivao je Baloteli jednog Italijana tokom prošle sezone. Njegovo ime je Roberto Manćini. Trener Mančester sitija često je protekle sezone govorio o Baloteliju. Najčešće ga je podržavao, ali umeo je i da kaže da ne želi više da ga vidi.

Drugi Italijan, pak, našao je "žicu" Baloteliju. Njegovo ime je Ćezare Prandeli. Kaže Prandeli: "Ne razumem ni ja Balotelija ponekad. Voleo bih da ga razumem, ali ipak postoji razlika u godinama". Možda ga ne razume, ali se trudi da ga razume. I Baloteli mu je sve to vratio večeras, u polufinalu protiv Nemačke.

Upitan šta kaže o igri Balotelija, Prandeli je rekao:

"Pa, njegova karijera je tek počela! On je briljantan. Ali, ovo je zasluga celog tima. Ceo tim je igrao izvanredno, napravili smo Nemcima mnogo problema. Dali smo primer kako se bori za svoju zemlju i nacionalni dres. Ponosan sam na svoje igrače. "Posebno bih istakao igru kroz sredinu Rikarda Montoliva i igru jedan na jedan Antonija Kasana".

Finale protiv Španije je u nedelju, 1. jula. Prandeli kaže da je Španija favorit. Ali...

"Španija je favorit u finalu što se tiče iskustva i doslednosti u igri, ali se i mi nešto pitamo. Najvažnije je slediti primer kako se borimo za svoj dres i svi treba da pokažu poštovanje kada govore o Italiji", istakao je Prandeli.

U međuvremenu, tviter profili raznoranih fudbalera su zatršani porukama o večerašnjem polufinalu. Oglasio se i Argentinac Serhio "Kun" Aguero, porukom za svog saigrača iz Mančester sitija: "Bravissimo Baloteli".

Šta kaže Baloteli, šta kaže super Mario? Mnogima je večeras zapušio usta.

"Ova dva gola su mi mnogo, mnogo važna. Kod prvog gola dobio sam neverovatnu loptu od Kasana i posle je bilo lako. Kad ti Kasano asistira onda je lako da daš gol. Kod drugog gola mi je sjajno asistirao Montolivo. Obično šutiram u dalji ugao, ali sad sam izabrao bliži. Mislim da smo uz Španiju najbolja reprezentacija na turniru. Da li možemo da pobedimo Španiju? Odgovoriću vam u nedelju".

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: