Nazad

PREDLOZI I TIPOVANJA (petak): Zenitova laganica, vredi probati na Čelsi

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Petak 31.08.2012 - 11:03

Pročitajte nekoliko predloga za 31. avgust...

 MORDOVIJA – ZENIT (tm2 2+, kvota 1,45)

 
Mordovija je prijatno iznenadila na startu sezone s obzirom da je novajlija u ligi. Ipak, protiv zahuktalog Zenita će teško do bodova bez obzira na domaći teren i podršku sa tribina. Zenit je u prošlom kolu prekinuo seriju pobeda, porazom od Rubina i četa Lućana Spaletija se nada da će upravo protiv Mordovije opet da izađe na trijumfalnu stazu. Ne bi trebalo da imaju probelma na gostovanj Saransku, tri boda se očekuju, kao i da više od jedne lopte završi u mreži domaćih.
 
HAKEN – ADVITABERG (tip 1, kvota 1,55)
 
Haken je najprijatnije iznanđenje švedskog šampionata i trenutno zauzima treću poziciju sa pet bodova manje od lidera Elfsborga. Iako su mnogi mislili da je Hakenov uspon kratkog daha i da će posle desetak kola pasti u sredinu table, to se još nije deilo. Haken igra odlično, pobedio je na poslednjih šest od sedam mečeva i prognoze su da će i večeras upisati tri boda protiv neubedljivog Advitaberga koga je pregazio i u prvom delu prvenstva sa sigurnih 3:0.
 
VISLA KRAKOV – POLONIJA (tip 1, kvota 1,80)
 
Visla je završila učešće u Evropši i broba na domaćem frontu joj je jedini zadatak. Zna se da je titula uvek cilj kluba iz Krakova, a u prva dva kola su zabeležili pobedu i remi. Na svom terenu, Visla je favorit protiv svake ekipe u Poljskoj, pa tako i protiv Polonije koja je u prošlom kolu izgubila kod kuće od Leha. Kvota od 1,80 je više nego pristojna, s obzirom na koeficijente koje prate keca na Vislu.
 
VREDI POKUŠATI
 
ČELSI – ATLETIKO MADRID (tip 1, kvota 2,25)
 
Atetiko je pre dve godine pokazao da osvajač Lige šampiona nije izraziti favorit u mečevima evropskog Superkupa, kada je pregazio Inter. Ali, večeras će teško ponoviti taj podvig jer je preko puta Čelsi koji je u fenomenalnoj formi. Plavci gaze redo mi pobedili su u sva tri premijerligaška okršaja na početku sezone. Novajlija Azar se sjajno uklopio, uz njega je proradio i Fernando Tores i možda baš Španac večeras presudi svom bivšem klubu.
 
TEPLICE – JABLONEC (tip 2, kvota 2,55)
 
Vredi pokušati dvojku u Teplicama večeras. Teplice su tim koji je u prethodnih nekoliko godina bio poznat po dobrim igrama prevashodno na svom terenu. Ali, u poslednje vreme to nije slučaj. Posle pobede u prvom kolu, nanizali su četiri meča bez pobede, a na svom terenu odigrali bez golova protiv slabašnog Pribrama. Za Jablonec važi potpuno suprotna situacija. Imaju tri pobede iz pet mečeva, pregazili su Brno u gostima sa 4:1 u pretprošlom kolu i možda nešto slično ponove i u Teplicama.
 
KELN - ENERGI KOTBUS (tm1 2+, kvota 2,00)
 
Ko je mogao da pretpostavi da će posle tri odigrana kola, Keln biti na pretposlednjoj, a Kotbus na drugoj poziciji u Cvajti? Jarčevi su pre početka prvenstva slovili kao jedan od favorita za osvajanje prvog mesta, ali očigledno je da nisu izlečilio boljke iz prošle sezone. U seriji su od četiri meča bez pobede i u njima su postigli samo jedan gol. Kotbus je pobedio u poslednje dve utakmice sa gol razlikom 5:0. E, upravo zbog svega toga verujemo da Keln večeras mora da proradi i da će postići makar dva gola.
 
ZA IZBEGAVANJE
 
VALERENGA – SANDNES
 
Po svim parametrima, Valerenga je favorit u večerašnjem meču. Bolje su plasirani od Sandnesa, igraju na svom terenu, pobedili su ih i u gostima u prvom delu šampionata, ali… Sa Valerengom se nikada ne zna. Pogotovo kada igraju na svom terenu. Od prethodnih pet mečeva kod kuće, pobedili su samo jednom. I to u prošlom kolu. Sa druge strane Sandnes je u prošlom kolu prekinuo crnu seriju i pobedio Sogndal. Obe ekipe mnogo očekuju od ovog meča, tako da sve miriše na iks…
 
MAJNC – GROJTER FIRT
 
Biće ovo tek drugi okršaj ova dva kluba u Bundesligi. Ali su zato imali brojne okršaje u Cvajti. I tu Grojter Firt nije bio nimalo lak zalogaj za Majnc, pošto je skor 4-1-4. Ali, važno je napomenuti da je gost slavio na čak poslednja četiri meča u sudaru ova dva kluba. Zanimljiva tradicija, s obzirom da je Majnc večeras favorit, pa zbog toga savetujemo oprez. Majnc je u prvom kolu remizirao u Frajburgu, dok je Grojter pregažen kod kuće od Bajerna, pa će učiniti sve da prve bodove donese iz Majnca.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: