Nazad

PREMIJER: Preokret Arsenala na istoku Londona

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 07.10.2012 - 10:27

Vest Hem poveo, ali "tobdžije" uspele da preokrenu rezultat i da osvoje tri boda koja ih uvode u borbu za najviši plasman. "Čekićari" propustili priliku.

ilustracija

Arsenal je peti put uzastopno pobedio Vest Hem!

Iako su "čekićari" veći deo utakmice 7. kola bili ravnopravan, u pojedinim momentima i bolji tim od gradskog rivala, nisu uspeli da prekinu vrlo neugodnu tradiciju u duelima sa "tobdžijama".

Arsenal je kao gost pobedio - 3:1 (1:1)!

U poslednjih deset godina dva londonska tima odigrala su 19 prvenstvenih utakmica i Arsen Venger je imao mnogo više uspeha od kolega koje su vodile Vest Hem. Arsenal je zabeležio čak 11 pobeda, dok je klub iz istočnog Londona samo tri puta, i to vezano, slavio.

Na Apton praku bilo je puno uzbuđenja i lepih poteza.

Mohamed Dijame podigao je stadion na noge prvim golom u sezoni i to jednim od lepših u sedmom kolu. Francuz je majstorski završio akciju Vest Hema u 21. minutu. Dobio je loptu na levoj strani, lucidno je probacio kroz noge Aronu Remziju, ali, iako je bio u kaznenom prostoru, njegov položaj u odnosu na gol nije bio baš najpovoljniji.

Ipak, Dijame je rešio da sam završi napad, visoko je plasirao loptu i pogodio, skoro iz "mrtvog ugla", "malu mrežu" Arsenalovog gola.

Izjednačenje je usledilo u finišu prvog poluvremena.

Lukas Podolski pokazuje da je prava investicija "tobdžija", a njegovo angažovanje iz Kelna polako se već isplaćuje. Nemac nije bio strelac za Arsenal protiv Vest Hema, ali je najveći deo posla kod izjednačujućeg gola on završio.

Hitro je probio po levoj strani i milimetarski preciznim ubacivanje u sredinu, između Džejmsa Kolinsa i golmana Jusija Jaskalainena, pronašao Olivijea Žirua. Francuzu je ostalo samo da postavi nogu i izjednači rezultat - 1:1.

U nastavku utakmice obe ekipe imale su nekoliko sjajnih prilika, ali se rezultat nije menjao sve dok Tio Volkot nije preuzeo stvar u svoje ruke. Brza kontra u 77. minutu završena je lagani slanjem lopte pored istrčalog Finca.

Sve je bilo rešeno nekoliko minuta kasnije. Santi Kazorla se namestio na 20-ak metara od protivničkog gola, odakle je uspeo da "skine paučinu" za 3:1.

Arsenal zasluženo nosi bodove u severni London, ali ne bi bilo nezasluženo i da su sva tri ostala u domu "čekićara".

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: