Nazad

PREMIJER: Škrtel poklonio bod Sitiju

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 27.08.2012 - 09:52

Liverpul - Siti 2:2. Arsenal ni u drugoj utakmici u prvenstvu nije dao gol. Venger: "Golovi će doći, nisam zabrinut. Imamo igrače koji umeju to da rade".

 Uoči početka nove sezone Premijer lige, mnogi su predviđali da će titula ostati u Mančesteru i da će ponovo mančesterski dvojac voditi glavnu bitku za trofej.


Ali, dešavanja na terenima u prva dva kola pokazuju da neće biti baš tako. Junajted je poražen u prvom meču protiv Evertona, potom je tesno savladao Fulam. Mančester siti je jedva savladao Sautempton, a danas je teškom mukom izborio nerešeno na gostovanju Liverpulu 2:2.

Tragičar utakmice Martin Škrtel!

Škrtel je najpre postigao vodeći gol za Liverpul, pobegavši Aleksandru Kolarovu posle kornera, a deset minuta pre kraja poklonio je loptu Karlosu Tevezu za 2:2.

Mančester siti je daleko od forme koja ga je krasila u dobrom delu prošle sezone, ali i sa ovakvom, krajnje neubedljivom igrom, osvaja bodove. 

Liverpul je bio pod pritiskom, jer je morao da anulira loš utisak koji je ostavio u prvoj utakmici protiv Vest Bromvič Albiona. I "crveni" su bili bolji rival. Ne i umešniji. 

Veliku šansu imao je Fabio Borini sredinom prvog dela. Uleteo je kao metak u šesnaesterac, izbegao je nogu Aleksandra Kolarova, ali je iz blizine šutirao pored gola. Neshvatljivo. Koji minut kasnije Karlos Tevez je umalo pogodio gol Liverpula iz mrtvog ugla! Pobegao je čuvarima, otišao je u desno i uputio udarac sa felšom, ali nije imao sreće - lopta se od stative odbila u polje.

I onda 1:0 za Liverpul. Igrao se 29. minut, korner za domaće. Šrktel je pobegao Kolarovu, skočio u nebesa i glavom zakucao loptu iza leđa nemoćnog Džoa Harta.

Neubedljivi Mančester siti nekako je uspeo da izjednači u 63. minutu. Strelac je bio Jaja Ture, čovek sa kojim i bez koga Siti nije isti. Tevez je centrirao, lopta se odbila od noge jednog defanzivca Liverpula, prao na nogu visokog veziste Sitija i...egzekucija.

Samo tri minuta kasnije, Liverpul je ponovo poveo. Luis Suarez je sjajno izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored "živog zida"! Pitanje za golmana Sitija je: zašto si tako postavio odbranu?

Ključni trenutak meča u 80. minutu. Škrtel je petljao kod leve aut-linije, realno, nije bio ni pod velikim pritiskom, ali je odlučio da je vrati Pepu Reini. Kakva greška! Karlos Tevez je, kao lisica, sve pratio i iskoristio poklon defanzivca Liverpula.
 

Stoti gol Teveza u engleskom fudbalu. Argentincu je ovo peti gol protiv Liverpula. Više je dao samo Boltonu, Čelsiju i Viganu (po šest).

Mančester siti se izvukao, a Liverpul je sam sebe uništio.

ARSENAL JOŠ NIJE DAO GOL

<b>ARSENAL JOŠ NIJE DAO GOL</b>

Arsenal je već u problemu. Odlazak Robina van Persija se mnogo oseća, jer ekipa ni posle 180 minuta, odnosno u dve utakmice nije uspela da da gol.

Arsenal je tako postao peti klub u eri Premijer lige koji nije uspeo da postigne gol u prva dva meča u sezoni. Pre njega to nisu uspeli ni Derbi Kaunti, Portsmut, Sautempton i Vest Hem. Ako je za utehu navijačima londonskog kluba, prvi put od 2003. godine, Arsenal je uspeo da ne primi gol u prvoj utakmici u gostima.

Ekipa Arsena Vengera bila je bolja u prvom poluvemenu. Dobro je zatvorila prilaze golu Vita Manonea (branio umesto povređenih Vojćeha Šćešnjija i Lukasa Fabijanskog), a u napadu je bilo nekoliko smislenih akcija. Ne i prave realizacije.

Ruku na srce, Arsenal je oštećen. Igrao se 10. minut kada je Lukas Podolski bio u odličnoj poziciji, posle asistancije Olivijea Žirua. Nemac je šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Endi Vilkinson, koji se bukvalno bacio u šut. Usporeni snimak je pokazao a je lopta pogodila igrača Stouka u ruku.

Pojačanje Arsenala, Santi Kazorla imao je nekoliko zanimljivih aistencija i ideja u napadu Arsenala. 

U drugom poluvremenu, mršav učinak obe ekipe. Tek u finišu meča spektakularan pokušaj Francuza Olivije Žirua, koji je video da je Asmir Begović izašao malo dalje sa gol-linije. Probao je da ga lobuje, ali je bio zamalo neprecizan.

"Bila je ovo dobra utakmica, tvrda. Pokazali smo želju za inicijativom, da dominiramo i bilo je dosta pozitivnih stvari. Negativno je to što nismo dali gol u prve dve utakmice, ali verujem da je to zato što imamo mnogo novih igrača", izjavio je Arsen Venger, koji i dalje ima podršku navijača Arsenala, koji su mu skandirali tokom utakmice: "Jedan je Arsen Venger".

Venger kaže da je pred njim i ekipom još mnogo posla, pre svega u ofanzivi, ali i da nije zabrinut. Golovi će, kaže, doći.

"Treba odati priznanje i Stouku, dobro se branio. Odigrali su požrtvovano, organizovano. Mi smo bili opasni, ali nismo uspeli da nađemo rešenje i put ka golu. Robin van Persi je vanserijski igrač i tu nema zbora, ali nisam zabrinut. Imamo igrače koji umeju da postognu gol", kaže trener Arsenala.

Mikel Arteta traži strpljenje od navijača Arsenala.

"Nismo dozvolili da protivnik stvori mnogo prilika i bili smo odbro organizovani, ali to nije bilo dovoljno da osvojimo tri boda. Treba nam još malo vremena da se uigramo, verujem da će sve biti u redu", izjavio je Arteta.

REZULTATI 2. KOLA:

nedelja:

Stouk - Arsenal 0:0

Liverpul - Mančester siti 2:2 (1:0)
(Škrtel34', Suarez 66' - Jaja Ture 63', Tevez 80'/

subota:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)
Aston Vila - Everton 1:3 (0:3)
Mančester junajted - Fulam 3:2 (3:1)
Norič - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
Sautempton - Vigan 0:1 (0:0)
Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
Čelsi - Njukasl 2:0 (2:0)

Odloženo:
Sanderlend - Reding

TABELA: Čelsi /+1/ 9, Svonsi 6, Everton 6, VBA 4, Mančester siti 4, Fulam 3, Njukasl 3, Mančester junajted 3, Vigan 3, Vest Hem 3, Stouk 2, Arsenal 2, Sanderlend /-1/ 1,Totenhem 1, Reding /-1/ 1, KPR 1, Norič 1, Liverpul 1, Sautempton 0, Aston Vila 0.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: