Nazad

PREMIJER: Transferi, stop!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 01.09.2012 - 11:10

Esijen u Madridu, Dempsi i Loris u Totenhemu, Barton u Marseju, Havi Garsija u Sitiju... Ko je kupljen - kupljen je!

 Ponoć po centralnoevropskom vremenu označila je i kraj letnje pijace. Većina klubova borila se do poslednjeg minuta da sastavi tim prema svojoj želji. Predstojeći dani, nedelje i meseci otkriće ko je kako prošao.

 
U poslednjih nekoliko sati saznali smo da je Matija Nastasić potpisao sa Siti i da je Stefan Savić napustio Ostrvo. Ti prelasci najviše su nas interesovali, ali nisu bili najuzbudljiviji.
 
Mikel Esijen napustio je Čelsi i ponovo se sastao sa Žozeom Murinjom. Svi su do poslednjeg momenta čekali da saznaju hoće li se Lasana Dijara dogovoriti sa Anžijem. Na zadovoljstvo svih strana - jeste, pa je iskusni vezista stigao u Madrid na jednogodišnju pozajmicu.
 
Klint Dempsi, jedan od najtraženijih igrača u prelaznom roku, govorio je prethodnih dana da isključivo želi da pređe u Liverpul. Ipak, to se nije dogodilo, a nije prešao ni u Aston Vilu, koja je takođe bila zainteresovana.
 
Karijeru će nastaviti u Totenhemu, koji ga je platio šest miliona funti i pridružio ostalim novajlijama - Janu Fertongenu, Gulfiju Sigurdsonu, Musi Dembeleu, Emanuelu Adebajoru i novom golmanu - Ugu Lorisu, koji je poslednjeg dana prelaznog roka stigao iz Liona. Ne i Žoau Mutinju. Klub je napustio Rafael van der Vart (vratio se u Hamburg).
 
Zanimljivo će biti čuti i čitati reakcije navijača Liverpula, koji će sigurno da primete da je rukovodstvo njihovog kluba bilo spremno da plati Džoa Alena 15 miliona funti, Stjuarta Dauninga 20, Endija Kerola 35, dok za Dempsija "nije bilo novca". Čak ni od prodaje Čarlija Adama Stouku.
 
Roberto Manćini, trener šampiona Engleske, kukao je celog leta kako nije dobio dovoljno igrača. Ućutkan je poslednjeg dana prelaznog roka.
 
Pored Matije Nastasića, u klub su stigli Daglas Majkon, Skot Sinkler (iz Svonsija) i Havi Garsija iz Benfike. Otišli su Stefan Savić (Fiorentina), Najdžel De Jong (Milan), Roke Santa Kruz (Malaga) i Dedrik Bojata (Tvente).
 
Mančester junajted odrekao se u petak Dimitra Berbatova i prodao ga Fulamu. Nikoga nije doveo.
 
Aston Vila kupila je belgijskog centarfora Kristijana Bentekea, potpisao je ugovor na četiri godine. U Birmingem je stigao i Ešli Vestvud (22) iz Kruva. Niko nije znao kako igra ni na kojoj poziciji, pa je lično objasnio:
 
"Mislim da igram kao Majkl Kerik".
 
Everton je u poslednjem trenutku "uhvatio" vezistu Blekburna Stivena Nzonzija, a poslednjeg dana kupio je i Brajana Ovijeda, levog beka Kopenhagena. U sredu uveče igrao je protiv Lila baraž za plasman u Ligu šampiona, a dva dana posle potpisao četvorogodišnji ugovor sa "karamelama".
 
Problematični Džoi Barton konačno je napustio Kvins Park i otišao na pozajmicu u Olimpik iz Marseja. Zahvalio je upravi novog kluba i Flitvuda, koja mu je dozvolila da tokom suspenzije "rendžera" trenira sa njenim prvim timom.
 
Arsenal ponovo nije prijatno iznenadio svoje navijače. Nikoga nije doveo, a prodao je Niklasa Bentnera i pozajmio Park Ču Jonga Selti, kojoj je ovog leta ustupio Karlosa Velu.
 
Vest Brom je doveo makedonskog reprezentativca Gorana Popova (27). Prethodno je igrao u Dinamu iz Kijeva, a stigao je na jednosezonsku pozajmicu, posle koje će moći da bude otkupljen.
 
Čudesni Svonsi doveo je krilo Valensija Pabla Ernandeza, dok je Sautempton kupio od Bolonje urugvajskog internacionalca Gastona Ramireza.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: