Nazad

Promena pravila UEFA zbog Baneta?

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Sreda 25.04.2012 - 16:08

UEFA je zbog činjenice da će Čelsi u finalu LŠ igrati bez trojice igrača najavila mogućnost uvodnjenja pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala

To pravilo već je pre dve godine uvela FIFA na šampionatu sveta u Južnoj Africi, a primenjivaće se i ove godine na prvenstvu Evrope.

 

Osnovni cilj jeste da igrač koji dobije žuti karton u polufinalu izbegne suspenziju, kako bi finalisti bili u najjačem sastavu.

 

"Potrebno je da Odbor za klupska takmičenja predloži uvođenje pravila o brisanju žutih kartona posle četvrtfinala, a zatim da taj predlog usvoji Izvršni komitet kojim predsedava predsednik Mišel Platini", navodi se iz UEFA.



Disciplinska komisija UEFA potvrdila je suspenzije trojici igrača Čelsija, kao i kapitenu Džonu Teriju, za koga se navodi da će se naknadno odlučiti o konačnoj kazni za crveni karton zbog udaranja Aleksisa Sančeza.



Naravno, ukoliko predlog bude prihvaćen, pravilo će moći da se primeni tek od naredne sezone.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: