Nazad

Prvi El Klasiko za prvi trofej

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 23.08.2012 - 13:40

U četvrtak se igra 30 utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali centar sveta biće Kamp Nou gde se prvi put u sezoni sastaju Barselona i Real Madrid.

Prvi El Klasiko u sezoni odlučiće i o prvom trofeju, jer je ovaj dvomeč velikih rivala duel za Superkup Španije.

Ove godine Barsa i Real su igrali tri puta, uz pobedu, remi i poraz oba tima. Prošle su takođe igrali Superkup koji je pripao Barseloni ukupnim rezultatom 5:4. Meč počinje u 22.30 časova.

Iako su timovi u suštini isti kao prethodnih godina, ovaj El Klasiko će biti jedinstven zbog debija Tita Vilanove na klupi Barselone.
Tito Vilanova debituje u El Klasiku

Što se tiče sastava, Aleks Song će verovatno sa klupe debitovati za Katalonce, a u startnoj postavi verovatno ponovo neće biti David Vilja, iako se tokom vikenda golom (5:1 protiv Real Sosijedada) vratio na teren posle osam meseci pauze. Jedini igrač na koga Vilanova ne može da računa je Tijago Alkantara.

Real će biti oslabljen neigranjem štopera Pepea koji je završio u bolnici posle sudara sa Kasiljasom tokom derbija sa Valensijom (1:1) u nedelju. Mesto u startnih 11 žele Albiol, Marselo, Kedira i Benzema, mada će ovaj poslednji najverovatnije početi sa klupe.

Biće ovo 220. put da se Barsa i Real sastaju, Katalonci imaju 86, a Kastiljci 87 pobeda. U poslednjih deset okršaja, Barselona je samo jednom poražena, upravo u poslednjem na svom terenu u Primeri u aprilu (2:1). Od preostalih devet dobila je četiri.
Murinjo se nije proslavio protiv Barse do sada

Ovaj duel predstavlja i okršaj dva najbolja fudbalera sveta, Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Argentinac je postigoa 13 golova u svojih 19 El Kasika. Ronaldo je dao šest golova Barsi u poslednjih 16 utakmica, uključujući i nastupe za Mančester junajted.

Portugalac je bio strelac na poslednja tri El Klasika, dao je četiri gola u poslednjih pet, dok Mesi nije bio strelac u poslednja četiri okršaja, od avgusta prošle godine kada je bio dvostruki strelac.

Na četiri gostovanja na Kamp Nou sa Žoze Murinjom, Real je poražen samo jednom uz pobedu i dva remija. Međutim, “Jedinstveni” je pet puta pognute glave napuštao teren u 11 okršaja sa Kataloncima.

Možemo ponovo očekivati i žestoku borbu na ivici dozvoljenog, a osam od poslednjih deset crvenih kartona u El Klasiku dobili su Madriđani.

Barselona: Valdes - Alveš, Pujol, Maskerano, Alba - Ćavi, Busteks, Inijesta - Fabregas, Pedro, Mesi

Real Madrid: Kasiljas - Arbeloa, Albiol, Ramos, Marselo - Kedira, Alonso - Di Marija, Ozil, Ronaldo - Iguain 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: