Nazad

RaFalkao - u metu x5!

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 10.12.2012 - 11:59

Radamel Falkao Garsija još jednom je zasenio fudbalski svet, postigavši pet golova na jednom meču.

Radamel Falkao Garsija

Fenomenalni Kolumbijac dao je pet pogodaka u pobedi Atletika iz Madrida nad Deportivom iz La Korunje od 6:0.

Prvo je Kosta doveo 'jorgandžije u vođstvo u 23. minutu, da bi onda neverovatni centarfor stupio na scenu. Prvo je u 28. minutu povećao prednost svoje ekipe na 2:0, u 42. je povisio na 3:0, da bi u periodu od 64. do 71. minuta postigao tri pogotka i stigao do nadrealne cifre od ukupno pet.

Ovim podvigom oborio je lični rekord po golovima na jednom meču, prethodno je u dresu Porta 28. aprila 2011. godine dao četiri gola ekipi Viljareala.

Falkao je uspeo da izjedanči i rekord Fernanda Morijentesa, koji je 2002. godine protiv Las Palmasa takođe postigao pet pogodaka.

Zanimljivo je da su I Mesi i Kristijano Ronaldo postizali po četiri gola u Primeri, ali nikada pet, dok je zvanično najbolji igrač sveta u prošlogodišnjoj Ligi šampiona napravio isti podvig kao i Kolumbijac.

Ipak, rekord Primere od sedam golova na jednom meču nije oboren. To se dogodilo dva puta, a poslednji put 1952. godine kada je Laslo Kubala postigao pomenuti broj golova, u pobedi Barselone nad Hihonom od 9:0.


U meču koji je nešto ranije odigran Bilbao je golom Adurica savladao Seltu, dok je u u prvom meču dana Levante razbio ekipu Maljorke.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: