Nazad

Rastu šanse Srbije: Grčka odustala od kandidature za Olimpijski kvalifikacioni turnir!

Izvor: Hot sport, OK Radio - Svetski sport - Sreda 06.11.2019 - 13:47

Lepe vesti za srpsku košarku stižu iz Grčke koja je odustala od kandidature za oraganizaciju Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Država nije stala iza KS Grčke FOTO: Profimedia
Velika želja Grka je da njihov košarkaški nacionalni tim igra na Olimpijskim igrama u Tokiju narodnog leta. Ali, tako ne misli vlada ove zemlje. Država nije stala iza KS Grčke i nije odobrila finansijska sredstva za organizaciju ovog turnira. Tako je Grčka zvanično odustala od kandidature za Olimpijski kvlafikacioni turnir.
 
– Sve smo uradili oko kandidature osim finansijskih uslova. Pre tri meseca smo kontaktirali Vladu, ali nismo dobili odgovor. Oni se prave gluvi. Čekali smo mesec i po dana bez odgovora – rekao je prvi čovek grčke košarke, Jorgos Vasilakopulos.
 
Tako za sada od evropskih zemalja su kandidati Srbija i Hrvatska, a očekuje se da i Litvanija pošalje kandidaturu. Igraju se četiri Olimpijska kvalfikaciona turnira od kog će dva biti organizovana u Evropi. Plasman u Tokijo obezbediće samo pobednici četiri turnira.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: