Nazad

Rendžersa nema u novoj sezoni Premijer lige Škotske?!

Izvor: Sportal - Svetski sport - Utorak 19.06.2012 - 11:36

Najtrofejniji klub u istoriji Škotske Glazgov Rendžers ne nalazi se na spisku klubova koji će igrati Premijer ligu te zemlje u narednoj sezoni! U rasporedu za takmičarski ciklus 2012/13.

Umesto imena Rendžersa stoji "broj 12", a generalni sekretar škotske Premijer lige Ian Bler takav potez obrazložio je sledećim rečima:

 

- Liga je primila zahtev da se Rendžersovo mesto prenese na novo preduzeće koje je u osnivanju. Konačna odluka o tome da li će klub iz Glazgova moći da učestvuje naredne sezone u Premijer ligi biće doneta 4. jula. Ako izgube mesto u ligi zameniće ih Danfermlajn, koji je ispao prošle sezone, ili Dandi, drugoplasirani tim u drugoj ligi - objasnio je Bler.

 

Podsetimo, Rendžersi su tokom prethodne sezone morali da proglase stečaj, a klub državi duguje oko 26 miliona funti. Britanske vlasti odbacile su mogućnost da se klub spase od stečaja, a nedavno je osvanula informacija u škotskim medijima da rekorderu po broju nacionalnih titula (54) preti čak izbacivanje u treći rang takmičenja.

 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: