Nazad

RG: Nadal ostaje "kralj šljake"!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 11.06.2012 - 14:29

Novak Đoković nije uspeo da veže i četvrtu grend slem titulu. Rafael Nadal bolji u nastavku finala prekinutog u nedelju - 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Novak Đoković nije uspeo da veže i četvrtu grend slem titulu. Rafael Nadal bolji u nastavku finala prekinutog u nedelju - 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Finale Rolan Garosa u dva čina okončano je na radost navijača Rafaela Nadala, koji je treću godinu zaredom - a sedmi put u osam nastupa - postao šampion Otvorenog prvenstva Francuske.

Njemu je to ukupno 11. grend slem titula, dok je Novak Đoković ostao na pet trofeja, s tim da je Nadal bar jednom osvojio svaki od četiri najvažnija turnira, dok će Srbin morati da čeka 2013. da ponovo pokuša da se proslavi na Rolan Garosu.

Meč prekinut u nedelju predveče nastavljen je u ponedeljak nešto posle 13 časova.

Majorčanin nije gubio vreme, stavio je do znanja da je okrenuo "novi list". Pošto je neposredno uoči prekida zaustavio Novakov niz od osam osvojenih gemova (2:1), nastavak je započeo brejkom za 2:2, što mu je odmah donelo psihološku prednost.

Čitavim tokom četvrtog seta ubedljivije je osvajao gemove na svoj servis i nije Novaku dozvolio nijednu brejk loptu.

Đoković se odbranio pri rezultatu 4:5, ali ne i u sledećem servis gemu, kada je pri 30:15 napravio neiznuđenu, a pri 30:40 dvostruku servis grešku!

Prethodna tri grend slem finala pripala su Noletu, Rafa je dokazao da je u Parizu i dalje neprikosnoven, ali ima vremena...

Podsetimo, u trenutku prekida zbog kiše rezultat je bio 2:1 za Nadala - 6:4, 6:3, 2:6. I 2:1, sa brejkom prednosti, za Novaka u četvrtom setu.

Nadal je poveo sa 2:0 i činilo se da će u tri seta rešiti pitanje pobednika. Pogotovo kada je poveo 2:0 u trećem delu igre.

Ipak, Nole je tek onda počeo da demonstrira najbolji tenis. Osvojio je osam uzastopnih gemova protiv Nadala na Rolan Garosu, što niko pre njega nije uspeo na pariskom gren slemu u duelu sa Rafom, smanjio na 2:1 i odlično počeo četvrti set.

ČETVRTI SET

Đoković - Nadal 2:2 (brejk) * Đoković je kod 30:30 napravio neiznuđenu grešku, a Španac realizovao brejk loptu uz pomoć vrha mreže. Loptica je prešla u Novakovo polje, on je stigao da uzvrati, ali je Nadal potom lako završio poen.

Đoković - Nadal 2:3 * Lagan gem za Nadala, bez izgubljenog poena.

Đoković - Nadal 3:3 * Posle duge razmene udaraca, Nadal šalje forhend paralelu nekoliko centimetara u aut (40:15). Naredni poen pripada Đokoviću, pošto je glavni sudija preinačio odluku linijskog. Loptica je zakačila liniju!

Đoković - Nadal 3:4 * Tračak nade za Novaka - neiznuđena greška Nadala za 30:15, ali onda i neiznuđena srpskog tenisera. Drugim vinerom iz forhenda u ovom gemu Nadal stiže do novog vođstva.

Đoković - Nadal 4:4 * Novak je izdržao pritisak, jer je Nadal brejkom mogao da dođe na prag trijumfa. Srbin je do 30:30 imao dve neiznuđene greške, ali usledio je servis viner za 40:30 i zatim as.

Đoković - Nadal 4:5 * Španac nastavlja da razara forhendima sa osnovne linije, Novaku se obavezno potkrade neka neiznuđena greška i to u zbiru daje novi Nadalov gem bez izgubljenog poena. Đoković servira za ostanak u meču, Nadal deluje ubedljivije.

Kiša počinje da pljušti, ali iza crnih oblaka se nazire vedro nebo. Meč je prekinut na par minuta, ali su igrači ostali na terenu, tačnije na svojim stolicama. Nastavljaju meč!

Đoković - Nadal 5:5 * Novak je uzeo stvari u svoje ruke. Zaigrao je maksimalno agresivno, držao Nadala u defanzivi i uz malo sreće poveo sa 40:15. Za kraj gema - servis viner, sada već po sunčanom vremenu!?

Đoković - Nadal 5:6 * Greška Đokovića i as Nadala za 30:0. Usledio je sjajan poen Đokovića i zakasneli protest Nadala, koji je mislio da je lopta u autu... Novak je iz odličnog reterna kreirao još jedan viner i vratio se u gem (30:30). Posle toga, ipak, neiznuđena greška, pa Rafin oštar forhend, volej na mreži i neprecizan Đokovićev lob... Serviraće za "taj-brejk".

Đoković - Nadal 5:7 (brejk) * Neiznuđena greška Đokovića u lošem trenutku (30:30) i serija Nadalovih forhenda, kojima je oterao Novaka daleko iza osnovne linije i pripremio "teren" za viner - 30:40 i meč lopta. Finale se završava dvostrukom servis greškom najboljeg tenisera sveta!

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: