Nazad

Rouz pokidao ligamente

Izvor: B92 - Svetski sport - Nedelja 29.04.2012 - 08:57

Plejmejker Čikago Bulsa Derik Rouz ostvario je skoro

Aktuelni MVP lige pokidao je prednje ukrštene ligamente levog kolena i umnogome ugrozio nastavak briljantne karijere.

 

Bulsi su imali 12 poena prednosti 80 sekundi pre kraja kada je Rouz doživeo nezgodnu povredu posle "rutinskog" doskoka. Iako su Bulsi navikli da igraju bez njega (propustio 27 mečeva), 76ersi imaju znatno veće šanse da prođu u drugu rundu plej-ofa.

 

Rouz je ove sezone često odsustvovao zbog različitih povreda, ali pokidali ligamenti mogu ozbiljno da ugroze njegovu spremnost u nastavku karijere, pošto je to povreda koja se veoma teško leči, i skoro nikada u potpunosti ne prolazi bez dugoročnih posledica. Oporavak uglavnom traje 6-9 meseci.

 

"Srce mi je, na neki način puklo. Bilo je pomalo strašno. Ne samo nama, nego celom gradu Čikagu", izjavio je posle povrede Rouza iskusni bek Rip Hamilton.



Bulsi su samo 13 mečeva u regularnom delu sezone odigrali sa startnom petorkom Rouz, Hamilton, Luol Deng, Karlos Buzer, Žoakim Noka i zabeležili 11 pobeda.



Bulsi su savladali 76erse na startu plejofa sa 101:93, dok je u drugom meču u nedelju uveče Majami Hit rasturio Njujork Nikse 100:67.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: