Nazad

RUKOMET: Opa, gangnam style!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 13.01.2013 - 11:57

Početak Svetskog prvenstva u rukometu kakav smo priželjkivali. Vicešampion Evrope bio je odličan i vrlo raspucan!

SRBIJA - JUŽNA KOREJA 31:22 (13:9)

Srbija je na startu takmičenja grupe C u Saragosi pobedila Južnu Koreju 31:22 (13:9).

Bodovi su upisani protiv veoma nezgodnog rivala, koji bi trebalo da nekom od favorita zagorča život u grupi. Srbija je do trijumfa stigla bez većih problema, a posebno je važno to što je selektor Veselin Vuković mogao da odmori glavne igrače i da šansu pruži svima sa klupe.

Osim u jednom delu prvog poluvremena, kada je Koreja povela 6:5, "orlovi" su sve vreme bili u vođstvu. Kako je meč odmicao igrali su sve bolje, posebno u drugih 30 minuta, kada su vrlo brzo potpuno slomili rivala i rutinski priveli duel kraju.

Odbrana Srbije odlično je odradila posao, pre svega neutralisala je brzu igru Koreje i sprečila kontre. Protivnik je bio prinuđen da više šutira spolja, manje da koristi krila i pivotmena, koji nam je u jednom periodu prvog poluvremena zadavao dosta problema, ali je kasnije skroz zaustavljen.

Darko Stanić proglašen je za najboljeg igrača utakmice. Srpski golman bio je nasavladiv u drugom delu, a svojim odbranama izluđivao je nemoćnog protivnika.

Momir Ilić je sa sedam golova bio najefikasniji igrač. Odličnu partiju, iako je igrao samo u drugom poluvremenu, pružio je Marko Vujin, strelac pet golova. Rajko Prodanović je postigao četiri, Ivan Nikčević i Žarko Šešum tri...

Kod Koreje je Hjovon Eom šest, a Dongčeol Kim pet puta zatresao mrežu.


Srpski reprezentativci bili su raspoloženi posle meča.

"Nije bilo tako lako kao što rezultat pokazuje. Odigrali smo dobru odbranu tokom svih 60 minuta. Imali smo malih problema sa pivotmenom, ali smo uspeli da ih rešimo, izblokirali smo nekoliko šuteva, Stanke i Gaja su odlično odradili posao i zasluženo smo zabeležili pobedu", rekao je Nenad Vučković.

Pobeda protiv Koreje sigurno će doprineti povećanju samopouzdanja kod naših rukometaša.

"Iako je prva utakmica na ovakvim turnirima uvek najteža, mi smo u nju ušli bez pritiska, jer smo znali šta nas očekuje. Od početka smo bili koncentrisani, posebno u odbrani, koja je odradila veliki deo posla", istakao je Nikčević.

Ivan Stanković dobio je pre početka utakmice najveći aplauz. Domaćini nisu zaboravili da je četiri sezone proveo igrajući za klub iz Saragose.

"Početak utakmice je bio vrlo težak protiv tima koja igra dosta drugačije u odnosu na evropske ekipe. Kako je duel odmicao mi smo preuzimali dominaciju, ušli smo u ritam i na kraju ubedljivo pobedili".

Naredni meč grupe C naša reprezentacija igra za dva dana, protiv Belorusije (18.00).

Saragosa, grupa C - prvo kolo

SRBIJA - JUŽNA KOREJA 31:22 (13:9)

Hala: Prinsipe Filipe. Gledalaca: 2.000
Sudije: Ondogrečula i Badura iz Slovačke
Isključenja: Srbija dva minuta, Koreja šest
Sedmerci: 2/3 - 4/7

SRBIJA: Dragaš 1, Šešum 3, Vujin 5 (1), Nikčević 3(1), Toskić 2, Stanić 11 odbrana, tri sedmerca, M. Ilić 7, Radivojević 1, Gajić jedna odbrana, Prodanović 4, N. Ilić 2, Vučković 1, Mitrović, Stanković 1, Nenadić 1, Marsenić.

JUŽNA KOREJA: Jeong Ji 3(2), K. Park, Ju. Park 2, Č. J. Park 1, Lim, Č. Park tri odbrane, Jun 1, Kang Il sedam odbrana, Jeong 1, S. Kim 1, Na, Li 1, D. Kim5, Jo. Park, Eom 6, Oh 1.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: