Nazad

San Antonio poveo protiv Oklahome

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Ponedeljak 28.05.2012 - 12:15

U prvoj utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Oklahomu sa 101:98 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Predvođen argentinskim asom Emanuelom Đinobilijem San Antonio je ostvario devetu uzastopnu pobedu u plej ofu iako se na kraju treće deonice činilo da će taj fantastičan niz biti prekinut.
 
Da će meč proteći u njegovom znaku Đinobili je nagovestio na isteku prvih 12 minuta kada je "trojkom" uz zvuk sirene doneo prednost svom timu od 24:18.
 
Središnjica utakmice je, međutim, protekla u potpunoj dominaciji Oklahome koja je već na poluvremenu preokrenula rezultati (47:46), da bi u poslednjih 12 minuta ušla sa "viškom" od devet koševa (71:62).
 
Navijače domaćeg tima posebno je brinula sterilnost Sparsa u napadu jer su u trećoj četvrtini postigli samo 16 poena. Za brigu, ipak, nije bilo razloga jer jer Đinobili sa saigračima ubacio čak 39 koševa u odlučujućih 12 minuta i "mamuzama" doneo početnu prednost u finalnoj seriji.
 
Uz Đinobilija, koji je postigao 26 poena, u redovima domaćina istakli su se Tim Dankan novim "dabl-dabl" učinkom - 16 koševa i 11 skokova i Francuz Toni Parker koji je utakmica završio sa istim košgeterskim učinkom, uz osam skokova i šest asistencija.
 
Poraženu Oklahomu predvodio je Kevin Đurent sa 27 poena, deset uhvaćenih lopti, četiri asistencije i tri rampe". Džejms Harden je dodao 19, a Rasel Vestbruk 17 koševa.
 
Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igra se u noći između utorka i srede.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: