Nazad

San Antonio prvak Zapadne konferencije

Izvor: Tanjug - Svetski sport - Utorak 24.04.2012 - 12:49

bedljivom pobedom protiv Portlanda (124:89) San Antonio Spars osvojio je jutros titulu prvaka Zapadne konferencije (NBA)

Dva kola pre završetka ligaškog dela šampionata Teksašani su tako, skorom 48 pobeda i 16 poraza, obezbedili drugi put uzastopno prvu startnu poziciju u plej ofu. Do pobede koja im je u plej ofu omogućila privilegiju da svaku eventualnu "majstoricu" igraju pred svojim navijačima, San Antonio su predvodili Kevin Garnet, Toni Parker i Deni Grin.



Garnet je za 26 minuta ubacio 18 koševa, pri čemu je osam puta bio najviši u skoku.Učinak francuskog reprezentativca Parkera iznosio je 13 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Grin postigao 18 koševa za samo 14 minuta, uz stotpostotan procenat šuta: četiri od četiri za tri poena i dva od dva, za dva poena.



Pored San Antonija, učešće u plej ofu iz Zapadne konferencije obezbedili su još Oklahoma, Memfis, Dalas, Denver, Lejkersi i Klipersi dok će o osmom putniku u doigravanje za titulu odlučiti međusobni duel Jute i Finiksa koji se sastaju u noći između utorka i srede.



Učesnici plej ofa na Istoku su Čikago, Majami, Indijana, Atlanta, Orlando, Boston, Njujork i Filadelfija.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: