Nazad

Seks skandal pred POI

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 23.08.2012 - 13:25

Paraolimpijski komitet Jordana povukao je troje takmičara sa Igara u Londonu, jer su optuženi za seksualno uznemiravanje u Severnoj Irskoj.

Sportisti su uhapšeni u sredu u Antrimu, severno od Belfasta, ali su ubrzo pušteni uz kauciju i 18. oktobra čeka ih saslušanje u Severnoj Irskoj.

U celu priču uključio se čak i kralj Jordana Abdulah Drugi koji je platio kauciju (5.500 funti svaki) kako bi se branili sa slobode.

Jordanski komitet nije objavio detalje ovog slučaja, kao ni imena uhapšenih sportista.

"Ne bi bilo prikladno da sportisti koji su osumnjičeni za ovakvo krivično delo budu takmičari na najvećoj smotri", navodi se u saopštenju koje je komitet dostavio agenciji AP.

Na kraju su se ipak pojavila imena optuženih paraolimpijaca: Fajsal Hamaš, 35-godišnji trener dizača tegova, optužen je po dve tačke zbog prisiljavalja maloletnika na seksualnu aktivnost; 31-godišnji Omar Kuaradi optužen je po tri tačke za seksualni napad i jednom tačkom zbog voajerizma, od čega je bar dvoje nad maloletnicima. Na kraju, 45-godišnji Motaz Al-Junad, koji je otužen za jedan seksualni napad. Svi napadi dogodili su se između 16. i 20. avgusta.

Kuradija je identifikovala 14-godišnja devojčica koja je tvrdila da je 18. avgusta pozirala za slikanje pre nego što je uhvatio između nogu. Istog dana, 16-godišnja devojčica je svedočila da je šetala pored reke pored dvorane Forum, jednog od najvećih sportskih centara u Severnoj Irskoj, sa prijateljicom kada su im put preprečila trojica optuženih.

Policija je saopštila da je jedan od njih gurnuo devojku ka Kuradiju koji ju je stegao oko struka, ali je ona uspela da pobegne. Toni Kahir, branilac optuženih istakao je da Omar nema donje ekstremitete od rođenja i da je nesposoban za seksualni odnos.

Paraolimpijske igre u Londonu počinju 29. avgusta. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: