Nazad

Selektor Kostarike podneo ostavku – zato što mu je dosadno

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Četvrtak 05.09.2019 - 13:43

Urugvajac Gustavo Matosas napustio je mesto selektora fudbalske reprezentacije Kostarike i obrazložio da mu je dosadno na toj funkciji.

Matosas je podneo ostavku u trenutku kada se spekuliše da preuzima klupu MLS ligaša Atletiko San Luisa i bez ustezanja poručio da nema više motiv da predvodi "Tikose".
 
"Nisam znao da je biti selektor reprezentacije toliko dosadno", rekao je Matosas na konferenciji u San Hoseu i to u društvu predsednika Fudbalskog saveza Kostarike Rodolfa Viljalobosa.
 
Bivši trener Penjarola, Amerike, Atlasa, Al Hilala i Estudijantes La Plate smatra da se ne oseća produktivnim kao selektor.
 
"Teško je voditi ekipu u kojoj nemaš svaki dan igrače na raspolaganju. Ponekad pomislim da sam na odmoru. Sa igračima sam jednu nedelju na svaka dva meseca, nisam mislio da će biti toliko teško. Nisam znao da ću imati toliko slobodnih dana, nemam dnevnu rutinu i "ubijam" se gledajući filmove i igre. To nisam ja", naveo je Matosas.
 
Matosas je na klupi Kostarike, koju je Srbija savladala na Mundijalu u Rusiji 1:0, proveo 11 meseci i nije uspeo da prođe grupnu fazu na nedavnom Gold kupu.
 
Plan je da odradi još jednu utakmicu, u petak protiv "svog" Urugvaja i završi posao kao selektor Kostarike.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: