Nazad

Seltikse koštala prva četvrtina

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 30.04.2012 - 07:37

Košarkaški Atlanta Houksa pobedili su Boston Seltikse 83:74 i poveli u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige

 Seltiksi je skupo koštala očajna prva četvrtina u kojoj su postigli samo jedan koš van reketa, pa su Houksi stekli 13 poena prednosti (31:18).

Nezaustavljiv je bio Džoš Smit koji je uz 22 poena (8/20 iz igre) imao čak 18 skokova uz 4 asistencije u pobedi Houksa.

Rešenje za Smita nije uspeo da pronađe Kevin Garnet koji je od prvih devet šuteva postigao samo jedan koš. Međutim, KG se razigrao u nastavku i pogodio sedam od narednih deset pokušaja a 20 poena uz 12 kokova i tri asistencije. 

Najbolje ga je pratio Ražon Rondo sa takođe 20 poena uz 11 asistencija te po 4 skoka i ukradene lopte. Rondo je polovinu poena postigao u prvoj četvrtini i bio jedini igrač koji je održavao Seltikse u životu. 

Međutim, upravo je Rondo možda rešio meč pošto je 41 sekund pre kraja, pri vođstvu Atlante 78:74, oštro protestovao kod sudije, čak ga malo gurnuo grudima zbog čega je isključen. Ako bude imao sreće, plejmejker Seltiksa će izbeći suspenziju lige. 

Potpuno je podbacio Pol Pirs koji je pogodio samo pet od 19 šuteva za 12 poena uz 6 asistencija i 4 skoka. Seltiksi su igrali bez Reja Alena, a Saša Pavlović je za 6 minuta na parketu imao skok i dve izgubljne lopte, bez pokušaja u napadu. 

U pobedi Atlante, pored smita solidan je bio Džef Tig sa 15 poena i 6 skokova, dok je očajno odigraoDžo Džonson koji je pogodio tek tri od 15 šuteva za 11 poena uz 5 asistencija i 4 skoka. VladimirRadmanović nije igrao. 

U prva dva meča u nedelju uveče, pobede su ostvarili San Antonio Sparsi i Los Anđeles Lejkersi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: