Nazad

Senegalci se plasirali u London

Izvor: RTS - Svetski sport - Utorak 24.04.2012 - 12:53

Fudbaleri Senegala plasirali su se na Igre u Londonu pošto su u odlučujućem meču savladali Oman sa 2:0

Senegalci su poveli već na startu meča kada je napadač Ibrahim Balde u trećem minutu posle prekida glavom pogodio mrežu Omana.

 

Posle pokušaja Omana da izjednači Senegal je u finišu meča iz kontre potvrdio pobedu. Strelac je bio Abdulaje Sane.

 

Afrički tim je 16. i poslednja selekcija koja je izborila plasman na OI. Oni su kao četvrtoplasirani tim afričkih kvalifikacija izborili šansu da igraju igrali protiv Omana koji je bio čtevrti u azijskoj zoni.

 

Meč se igrao na stadionu u Koventriju, jednom od šest objekata na kome će se igrati fudbalski turnir OI a sudio je engleski arbitar Hauard Veb.

 

Fudbaleri Senegala će na leto prvi put nastupiti na Olimpijskim igrama. Ostalih 15 učesnika su Južna Koreja, Japan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Gabon, Maroko, Egipat, Španija, Švajcarska, Belorusija, Honduras, Meksiko, Novi Zeland, Brazil, Urugvaj i domaćin Velika Britanija.

 

Olimpijski šampioni iz Pekinga 2008. Argentinci neće braniti titulu jer nisu uspeli da izbore plasman kroz kvalifikacije.

 

Žreb grupa olimpijskog fudbalskog turnira biće obavljen u utorak na stadionu Vembli.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: