Nazad

SENZACIJA: Honduras izbacio Špance

Izvor: Mozzartsport - Svetski sport - Ponedeljak 30.07.2012 - 11:17

Crvena furija kolo pre kraja grupne faze takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu ostala bez šansi da se domogne četvrtfinala

 Kakav šok na Sent Džejms Parku! Honduras je priredio možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Olimpijskih igara u Londonu i minimalcem od 1:0 (1:0) eliminisao aktuelne svetske i evropske prvake iz Španije sa fudbalskog turnira.

 

Španci će, doduše, igrati još jedan meč na ostrvu, ali njihov duel sa Marokom će samo odlučivati o tome da li će u četvrtfinale ta afrička nacija ili Honduras. Japan je, posle pobede nad Španijom takođe od 1:0, večeras savladao i Maroko (opet minimalcem) i osigurao mesto među osam najboljih. Honduras je drugi sa četiri boda, dok Maroko ima jedan i težak zadatak da u poslednjem kolu baš protiv Furije nadoknadi veliki zaostatak.

 

Čini se da bi bilo previše da Španci, koji su u poslednje četiri godine neprikosnoveni u fudbalskom svetu, izgube sva tri meča na Igrama. Međutim, ako je uspelo i Japanu i Hondurasa niko ne bi trebalo da unapred otpiše Marokance.

 

Hondurasu je za tri boda bio dovoljan pogodak novog igrača MLS ligaša Nju Inglend Revolušna Džerija Bengtsona, koji je Špance uhvatio nespremne još na početku utakmice i u sedmom minutu postigao vredan gol. Njegov treći na Igrama, s obzirom da je bio strelac oba pogotka u remiju sa Marokom u prvom kolu.

 

Asistent za gol protiv Furije bio je Rodžer Espinoza, da bi Bengston nadskočio poslednju akviziciju Barselone Đordija Albu i pogodio i glavom loptu poslao iz leđa Davida De Hee.

 

Bengtson je i počekom drugog poluvremena bio u sjajno šansi, ali je pogodio stativu. Mnogo više uzbuđenja je, ipak, bilo pred golom jedinice Hondurasa Hozea Mendoze, koji je bio neprelazna prepreka za Špance. Najjači utisak ostavila je njegova odbrana Rodrigovog šuta, ali šansi je bilo još mnogo.

 

Uostalom, tri puta je Crvena furija pogađala okvir gola, ali ih ovaj put ni sreća nije pogledala.

 

Mučila se i selekcija domaćina Velike Britanije, koja je, uprkos ranom golu kapitena Rajana Gigsa, sve do 73. minuta strepela za bodove u susretu sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali su goloviaSkota Sinklera i Danijela Staridža stigli do 3:1 (1:0).

 

Urugvaj nije bio tako uspešan, pošto je Pape Musa Konate, koji sa Bengtsonom deli epitet najefikasnijeg igrača turnira, postigao oba gola u pobedi Senegala od 2:0 (2:0).

 

Grupa A:

Senegal – Urugvaj 2:0 (2:0)

/Konate 10, 37/

 

Velika Britanija – UAE 3:1 (1:0)

/Gigs 16, Sinkler 73, Staridž 76 - Alfalasi 60/

 

Grupa B:

Meksiko – Gabon 2:0 (0:0)

/Dos Santos 63, 90/

 

Južna Koreja – Švajcarska 2:1 (0:0)

/Park 57, Kim 64 - Emeghara 60/

 

Grupa C:

Egipat – Novi Zeland 1:1 (1:1)

/Salah 40 – Vud 17/

 

Brazil – Belorusija 3:1 (1:1)

/Pato 15, Nejmar 65, Oskar 90 – Brešan 8/

 

Grupa D:

Japan – Maroko 1:0 (0:0)

/Nagai 84/

 

Španija – Honduras 0:1 (0:1)

/Bengston 7/

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: