Nazad

Senzacija: Serena izgubila četvrto uzastopno grend slem finale

Izvor: Mozzart sport, OK Radio - Svetski sport - Nedelja 08.09.2019 - 13:35

Bjanka Andresku je prva tinejdžerka koja je uspela da uzme grend slem posle Marije Šarapove i 2006. godine...

Tinejdžerka sa trofejem FOTO: Reuters
Nova senzacije na US openu! Serena Vilijams po drugi pu izgubila je finale pred domaćom publikom. Posle Naomi Osake, Amerikanku je rastužila Kanađanka (poreklom iz Rumunije) Bjanka Andresku, slavivši posle samo sat i po vremena - 6:3, 7:5. 
 
Andresku, 15. igračica sveta, u prvom setu oduzela je servis Amerikanki u prvom i devetom gemu, nakon što je Vilijams oba puta napravila dvostruke servis greške. Kanađanka je dobro igrala, sa tri brejka, uz jedan izgubljeni, povela je u drugom setu sa 5:1. Posle toga je stala i počela da greši, nije iskoristila meč loptu u sedmom gemu, a Vilijams je sa druge strane dobro servirala i pogađala, izjednačivši na 5:5.
 
Andresku je u narednom gemu prekinula niz protivnice i posle gema na svoj servis povela je sa 6:5. Ona je u narednom gemu oduzela servis Vilijams i posle ukupno treće meč lopte postala prva Kanađanka osvajačica grend slem titule.
 
Andresku (19) je prva tinejdžerka od Marije Šarapove i 2006. godine kojoj je pošlo za rukom da uzme jedna od četiri najvažnija turnira u tenisu. Ono što je posebno zanimljivo - ova devojka je prošle godine na istom turniru ispala još u prvom kolu i to od naše Olge Danilović. Kada je Serena u pitanju njoj je ovo četvrti uzastopni poraz u grend slem finalima, iliti otkako je postala majka. Ona je tako još jednom propustila šansu da dođe do 24. grend slema u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: