Nazad

Serena i Jelena na turniru u Kaliforniji

Izvor: Mondo - Svetski sport - Sreda 11.07.2012 - 20:25

U Kaliforniji počinje turnir na kojem učestvuju šampionka Vimbldona Serena Vilijams, kao i srpska teniserka Jelena Janković. Serena: "Još ne znam gde sam".

Samo nekoliko dana nakon što je po peti put trijumfovala na Vimbldonu, Amerikanka Serena Vilijams ponovo će izaći na teren.

Na početku turnira "Benk of d vest klasik" (Bank of the West Classic) u Stenfordu, Kalifornija, mlađa od sestara Vilijams igraće protiv 19-godišnje Nikol Gibs, koja je pre sedam godina učestvovala u jednoj egzibiciji se sestrama Serenom i Venus Vilijams u Klivlendu.

"To je bilo najboljih pet minuta u mom životu", izjavila je Gibs, koja je na 403. mestu WTA rang liste. Igraće protiv Serene, koja je bolje plasirana za čak 399 mesta!

"Ovo je vrh! Ovo je ispunjenje sna! Nikada nisam pobedila nijednu teniserku iz prvih 100, ali, svakako da će ovo biti veliko iskustvo za mene. Igraću protiv teniserke koja je postigla toliko toga i imaću prilike da vidim gde sam. Potpuno sam rasterećena, uživaću u meču", rekla je 19-godišnjakinja koja će igrati protiv svoje teniske heroine, idola.

Serena još živi u oblacima. Kako i ne bi kad je na Vimbldonu osvojila petu singl titulu u karijeri na tom turniru, a potom trijumfovala i u dublu sa sestrom Venus.

"Još nisam svesna, niti sam bila sposobna da sve ovo 'svarim'. Ne znam gde sam! Gledala sam pet filmova u avionu. To je mi je malo odvratilo pažnju od svega", rekla je 30-godišnja Serena Vilijams.

Serena će na turniru u Kaliforniji braniti trofej. Prošle godine u finalu je savladala Marion Bartoli (7:5, 6:1). Ako i ove godine trijumfuje, postaće prva teniserka kojoj je to pošlo za rukom, još od Kim Klajsters koja je pobeđivala 2005. i 2006. godine.

Ona će naredne nedelje predstaviti modnu liniju, potom otići na kratko u Pariz, a onda i na Olimpijske igre u Londonu.

U Kaliforniji će igrati i Jelena Janković. Ona će se na startu turnira sastati sa Amerikankom Kokom Vandevej, koja je trenutno na 97. poziciji na listi. Njih dve su se do sada sastajale dva puta, oba puta dobila je srpska teniserka (na US Openu 2008. i u Indijan Velsu 2011.).

Od "jačih" imena na spisku učesnica su i prošlogodišnja finalistkinja Marion Bartoli, kao i Dominika Cubulkova.

Ovaj turnir je, inače, jedan od najstarijih profesionalnih turnira za žene. Igra se od 1971. godine, a pobeđivale su Bili Džin King, Kris Evert, Martina Navratilova, Monika Seleš, Martina Hingis, Lindzi Devenport, Venus i Serena Vilijams... 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: