Nazad

SERIJA A: Klose surovo kaznio Inter

Izvor: Mondo - Svetski sport - Nedelja 16.12.2012 - 11:10

Inter je bio bolji, imao stativu i nekoliko odličnih prilika, ali je Miroslav Klose na drugoj strani tukao iz prve kad je trebalo i doneo Laciju treću uzastopnu pobedu nad nerazurima - 1:0.

SERIJA A: Klose surovo kaznio Inter

Miroslav Klose vratio se u startnu postavu Lacija za derbi sa Interom posle perioda od mesec dana tokom kojih nije odigrao 90 minuta.

S njim na terenu, iako je bio na rubu poraza do 82. minuta, Lacio je prvi put od osnivanja uspeo da zabeleži tri uzastopne pobede nad Interom u Seriji A - 1:0 (0:0). Ujedno, ovo je Rimljanima bio deveti uzastopni meč u svim takmičenjima bez poraza.

Posle dve prilike u kojima je previše konplikovao, vremešni Nemac u 82. minutu uradio je ono što najbolje zna - tukao je iz trka, iz prve i savladao odličnog Samira Handanovića. Deseti gol Klosea u sezoni bio je surova kazna za ono što su Interisti pre toga promašili na "Olimpiku".

Antonio Kasano pogodio je stativu, a Rodrigo Palasio promašio ceo gol sa deset metara u dva napada koja su prethodila Kloseovom pogotku. I pre toga, nerazuri su bili bolji tim i imali bolje šanse u pravoj "žabarskoj" utakmici gde su odbrane dominirale.

Ali, kao što to obično biva u Seriji A, jedan potez rešio je sve. Posle dve pobede nad Interom od 3:1 prošle sezone, Lacio se ponovo pokazao kao koban tim po ekipu Andree Stramaćonija, koja je u prošlom kolu pobedila Napoli i izbila na drugo mesto, ali je već za sedam dana sve prosula.

U nedelju će Napoli imati priliku da se vrati na drugu poziciju, a Juventus da još više odmakne Interu.

Lacio do skoro anonimnog Vladimira Petkovića uspeo je da zaustavi Inter u svom terorisanju ekipa iz vrha tabele ove sezone, jer su Interisti dobili i Juventus i Milan i Napoli i Fiorentinu... Petković nije mogao da računa na Serđa Flokarija, Edersona, Kristijana Brokija, Andrea Dijaša i Maura Zaratea, dok su Libor Kozak i Luis Kavanda bili suspendovani.

U tom smislu kod Intera malo šta bilo je novo, jer su od ranije povređeni Dejan Stanković, Džoel Obi, Kristijan Kivu i Gabi Mundigaji.

LACIO: Marketi - Konko, Bjava, Sijani, Radu - Ledezma - Lulić, Ernaneš, Gonzales, Mauri - Klose.

INTER: Handanović - Nagatomo, Ranokija, Samuel, Pereira - Zaneti, Gargano, Kambijaso - Guarin - Milito, Kasano.

U prvoj utakmici subotnjeg programa 17. kola Serije A, Palermo je bio na tri minuta od prve pobede posle tri utakmice u kojima se nije radovao.

Na terenu u Udinama gosti sa Sicilije imali su i igrača više, ali su na ulasku u nadoknadu vremena primili gol i omogućili Udinezeu da ostane neporažen - 1:1.

Večni Antonio Di Natale postavio je remi i tako spasao svog saigrača, a našeg reprezentativca Željka Brkića koji je u 33. minutu loše reagovao kod gola Josipa Iličića. Brkić nije dobro procenio šut slovenačkog reprezentativca, "legao" je pre vremena i potom mogao samo da pipne loptu, ali ne i da je zaustavi na putu ka mreži.

Tomas Orto dobio je drugi žuti karton u 61. minutu i tada su stvari postale još gore za "zebrete", ali spasao ih je - ko drugi - nego kapiten Di Natale. Dušan Basta odigrao je svih 90 minuta za Udineze.

REZULTATI 17. KOLA:

Udineze - Palermo 1:1 (0:1)
/Di Natale 87 - Iličić 33/

Lacio - Inter 1:0 (0:0)
/Klose 82/

U nedelju:

Fiorentina - Sijena (12.30)
Katanija - Sampdorija (15.00)
Kjevo - Roma
Đenova - Torino
Juventus - Atalanta
Milan - Peskara
Parma - Kaljari
Napoli - Bolonja (20.45)

TABELA: Juventus 38, Inter (+1) 34, Napoli 33, Lacio (+1) 33, Roma 29, Fiorentina 29, Milan 24, Udineze (+1) 23, Katanija 22, Atalanta 21, Parma 20, Kjevo 18, Sampdorija 17, Kaljari 16, Bolonja 15, Torino 15, Palermo (+1) 15, Peskara 14, Đenova 12, Sijena 11.

*napomena: Zbog nameštanja utakmica, Sijena je kažnjena sa šest bodova minusa na startu prvenstva, Atalanta sa dva, a Torino i Sampdorija sa po jednim.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: