Nazad

Sigurni Janko u tri seta do pobede

Izvor: B92 - Svetski sport - Subota 01.09.2012 - 11:17

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je Amerikanca Brajan Bejkera sa 6:4, 6:3, 6:4 u meču drugog kola US opena.

 anko će u trećem kolu igati sa Slovencem Gregom Zemljom koji je sa 6:4, 2:6, 6:4, 6:4 pobediom Sedrika-Marsela Štebea.

 
Tipsarević je do pobede u prvom meču u karijeri sa Bejkerom, trenutno 70. na ATP listi, stigao tako što je u prva dva seta uspeo da napravi brejk već u trećem gemu, a Amerikancu nije dozvoljavao da dođe do brejk lopte.
 
Novak Đoković je u drugom kolu već pobedio Brazilca Da Silvu sa 6:2, 6:1, 6:2. 
 
Posle uvodna dva gema koja su teniseri dobili na svoje servis, a prvi je servirao Bejker, Tipsarević je već u trečem gemu stigao do tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio, drugu jeste i poveo je sa 2:1. Janko je rano stečeni brejk prednosti uspeo da sačuva do kraja prvog seta koji je dobio sa 6:4 posle 38 minuta igre. 
 
Srpski teniser je imao samo 52% ubačenog prvog servisa, ali je bio dobar na drugom servisu (9/14) i na prvom kada bi dobro odservirao (12/15). Tipsarević posle trećeg seta nije ugrožavao servis Bejkera, ali nije bilo ni potrebe. 
 
Amerikanac je u desetom gemu poveo sa 30:0 i bio na poen od tri brejk lopte, ali je Janko sa četiri poena u nizu, od toga dva as udarca, rešio prvi set u svoju korist.
 
 
Beta
Kao i u prvom setu Tipsarević je i u drugom uspeo da napravi brejk u trećem gemu. Prethodno je Bejker osvojio prvi gem u setu, Janko je takođe bio siguran na svoj servis i onda iskoristio prvu brejk loptu u drugom setu i poveo sa 2:1. Naredna dva gema trajala su nešto duže nego ista u prvom setu, ali Janko nije dozvolio Bejkeru da dođe do brejk lopte, iako je Amerikanac zaigrao bolje u odnosu na prvi set. 
 
Ipak je izdražo pritisak Bejkera u šestom i osmom gemu i da čuva brejk prednosti do 5:3. Onda je Bejker servirao za ostanak u drugom setu, Tipsarević je stigao do dve brejk lopte, prvu je iskoristio i posle 37 minuta igre dobio drugi set sa 6:3. 
 
Za razliku od prva dva seta, Janko je u trećem setu prvi servirao poveo sa 1:0, imao brejk loptu za 2:0, ali je Bjeker uspeo da izjednači. Ipak kao i u prethodnim setovima Tipsarević je uspeo da dođe do brejka koji je čuvao sve do 5:3 kada je deveti teniser sveta servirao za osvajanje meča. Međutim u tom gemu Janka je "izdao" prvi servis, Bejker je stigao do tri brejk lopte. 
 
Janko je uspeo da se vrati u gem, stigne do 30:40, ali je Bejker u važnom trenutnku uspeo da napravi prvi brejk na meču. To ipak nije pokolebalo Tipasrevića koji je pokazao psihičku stabilnost i već u narednom gemu na servis Bejkera stigao do dve meče lopte. Drugu je iskoristio sjajnim forhend udarem na koji nije mogao da odgovrio Bejker koji je istrčao na mrežu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: