Nazad

Široki trojkama srušio Partizan

Izvor: B92 - Svetski sport - Nedelja 13.01.2013 - 11:37

Košarkaši Partizana mt:s doživeli su poraz od Širokog sa 87:80 (28:15, 15:28, 21:12, 23:25), u 17. kolu regionalne ABA lige.

Široki trojkama srušio Partizan

Široki je meč prelomio serijom 14:2 polovinom trećeg perioda, a loše "crno-bele" je srušilo 12 trojki. Marko Šutalo je blistao sa 19 poena u drugom poluvremenu (ukupno 21), a 16 je ubacio Šakić.

U porazu Partizana od pretposlednjeplasiranog tima lige, po 11 poena imali su Nemanja Gordić (3 trojke u finišu), Dejan Musli, Dru Gordon (6sk) i Davis Bertans (5sk)

"Crno-beli" sada imaju skor 11-6, dok je Široki pri dnu lige sa skorom 6-11. U sledećem kolu Partizan mt:s dočekuje podgoričku Budućnost 19. januara u hali "Pionir".

Tok meča:

Prvih pet minuta obeležio je dobar šut Širokog koji je Hercegovcima doneo prednost od 10:4, sa po četiri poena ubacili su Šakić i Frimen. Međutim, "crno-beli" predvođeni Vestermanom prave seriju 6:0 i stižu do egala.

Međutim, Šakić pogađa trojku i dodaje slobodna bacanja za +5, a posle dve vezane Baraća i Vragovića domaći tim stiče prvu dvocifrenu prednost, da bi sa dva penala Perišić odveo Široki na 13 poena prednosti posle prvog perioda - 28:15. Široki je u prvom periodu promašio samo tri od 11 šuteva iz igre, ubacivši četiri trojke iz šest pokušaja.

Drugu četvrtinu Partizan počinje zakucavanje Gordona uz dodatno slobodno bacanje, međutim, Široki odgovara sa dve vezane trojke Perišića i podiže prednost na +16 (34:18). U 12. minutu odnos indeksa korisnosti igrača dva tima bilo je 45-8 u korist Širokobriježana.

Ali, nije dobro osloniti se smo na šut za tri poena, što se osvetilo Širokom. Domaći tim u narednih sedam napada veže šest promašaja uz grešku u vođenju, što Partizan koristi te poenima Muslija, Bogdanovića i Gordona pravi seriju 14:0 i u roku od četiri minute prilazi na samo koš zaostatka (36:34).

Niz promašaja Širokog prekinio je Šakić, naravno trojkom, ali Musli održava priključak Partizana. Nakon što je Šutalo nagazio liniju pri šutu za tri poena, Gordon i Milosavljević smanjuju na 41:40, da bi Bogdanović trojkom u finišu izjednačio za 43:43 na poluvremenu.

Bogdanović je u prvom poluvremenu bio nepogrešiv u šutu iz igre (3/3 dva, 1/1 tri) za 10 poena. Musli ga je pratio sa 8 poena i 5 skokova. Sa druge strane, Šakić je postigao 12 poena (2/4 tri), a Perišić 10 (1/1 dva, 2/2 tri).

Nakon prva dva minuta bez poena, Široki pravi seriju od 6:0 polovinom trećeg perioda, a potom serijom poena Džonsa i Šutala (10), stiče 12 poena prednosti (59:47). U finišu treće četvrtine oba tima su igrala nepovezano, uz dosta grešaka i promašaja, Bertans trojkom smanjuje na 62:55, ali sjajni Šutalo održava Širokom solidnu prednost uoči poslednjeg perioda - 64:55.

Bertans trojkom otvara poslednji kvartal, a posle dobre odbrane, Musli polaže i vraća Partizan. Međutim, Široki brzo prekida seriju "crno-belih", prvo košem Vragovića, a potom novom trojkom Šutala koji je ubacio 12 poena u drugom poluvremenu (69:60). Partizan jednostavno nije imao odgovor na sjajan šut Širokog za tri poena, na svaki koš "crno-belih", tim iz Hercegovine je odgovarao, te održavao dvocifrenu prednost polovinom poslednje četvrtine (74:63).

U međuvremenu se povredio i Vesterman, pa je Partizan bio pred teškim porazom u BiH. "Crno-beli" su u finišu pokušali presingom na polovini terena i brzim napadima da se vrate u meč, povremenim trojkama (dve Gordića) su to i najavljivali, ali je Široki maksimalno koristio svaki prostor sa brzu reakciju i sa penala održavao prednost (81:70).

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: