Nazad

Siti pobedio Junajted

Izvor: Beta - Svetski sport - Utorak 01.05.2012 - 11:15

Fudbaleri Mančester Sitija preuzeli su sudbinu prvenstva Engleske u svoje ruke, pošto su večeras pobedili gradskog rivala Junajted sa 1:0

Oba tima posle 36 kola imaju po 83 boda, ali Siti ima bolju gol razliku i međusobni skor. Da bi sigurno osvojio titulu, potrebno je da pobedi u poslednja dva kola, u kojima se kao gost sastaje sa petoplasiranim Njukaslom i kao domaćin sa Kvins Park Rendžersom koji se bori za opstanak.




Junajted u poslednja dva kola dočekuje Svonsi i gostuje Sanderlendu i samo u slučaju kiksa gradskog rivala, imaće šanse da odbrani titulu.



Jedini gol na meču postigao je kapiten Sitija Vensan Kompani, koji je krajem prvog poluvremena glavom zakucao loptu u mrežu posle kornera Davida Silve.



Meč je obeležila potpuno defanzivna igra izabranika Aleksa Fergusona, ali posle primljenog gola njegova ekipa nije pokazala dovoljno znanja i snage u nameri da makar poravna rezultat, što bi verovatno bilo odlučujuće u odbrani titule.



S druge strane tim Roberta Manćinija je igrao agresivno, stvarao je šanse i posle nekoliko odličnih prilika koje nisu iskoristili, ipak nisu bili kažnjeni i na kraju su minimalno, ali zasluženo slavili na svom "Itihadu".



Meč je obeležila i svađa između menadžera sredinom drugog poluvremena, kada je posle jednog starta De Jonga nad Kerikom, Aleks Ferguson prišao Manćiniju kod aut linije i žestoko protestvovao, a italijanski stručnjak mu je gestikulacijom pokazao da može da nastavi da priča u prazno. Na kraju meča, dvojica menadžera su se ipak pozdravila, pa je ovaj incident završen koliko-toliko na pristojan način.

 

Siti je u jednom trenutku u prvenstvu zaostajao osam bodova za Junajtedom, ali su u poslednjih nekoliko kola posle loših rezultata Junajteda, ipak uspeli da se bodovno poravnaju i preuzmu lidersku poziciju.



Ponedeljak, 30. april:

Mančester siti - Mančester junajted 1:0



Nedelja, 29. april:

Čelsi - Kvins Park Rendžers 6:1
Totenhem - Blekburn 2:0



Subota, 28. april:

Everton - Fulam 4:0
Stouk - Arsenal 1:1
Sanderlend - Bolton 2:2
Svonsi - Vulverhempton 4:4
Vest Bromvič - Aston Vila 0:0
Vigan - Njukasl 4:0
Norič - Liverpul 0:3

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: