Nazad

"Skandiralu su Lukakuu 'majmune' iz poštovanja"

Izvor: B92, OK Radio - Svetski sport - Sreda 04.09.2019 - 13:48

Navijači Intera saopštili su da majmunski krici koji su navijači Kaljarija uputili Romeluu Lukakuu "nisu rasizam već neka vrsta poštovanja".

Dao pobedonsni gol, navijači ga pozdravili majmunisanjem FOTO: Alchetron
Lukaku je u nedelju postigao pobedonosni gol iz penala za Inter protiv Kaljarija, a protivnički navijači vređali su ga oponašajući majmunske krike.
 
Belgijski fudbaler je posle toga pozvao svetske fudbalske čelnike da pojačaju borbu protiv rasizma.
 
Navijači Intera poslali su svom fudbaleru otvoreno pismo u kome su naveli da "Italijani nisu rasisti".
 
"Žao nam je što si mislio da je ono što se dogodilo u Kaljariju rasizam. Moraš da shvatiš da Italija nije kao mnoge evropske zemlje u kojima je rasizam pravi problem. Razumemo da je to moglo da ti izgleda kao rasizam, ali to nije tako. U Italiji koristimo neke 'načine' samo da bismo 'pomogli našem timu' i pokušavamo da unervozimo protivnike, ne zbog rasizma, nego da ih poremetimo", navodi se u pismu.
 
"Molimo te da stav italijanskih navijača shvatiš kao neku vrstu poštovanja zbog činjenice da se oni plaše tebe i golova koje bi mogao da postigneš protiv njihovih ekipa, a ne zato što te mrze ili su rasisti", piše na Fejsbuk stranici navijača Intera.
 
Posle gola Lukaku je zastao i gledao u navijače iza gola koji su ga vređali. Njegov saigrač Milan Škrinijar stavio je kažiprst preko usta i pokazao navijačima da prestanu.
 
Navijači Kaljarija su prošle godine na rasnoj osnovi vređali tadašnjeg fudbalera Juventusa tamnoputog Mojzea Kina, a pre toga i Bleza Matuidija.
 
Čelnici Serije A nisu kaznili Kaljari zbog rasizma navijača, uprkos tome što su priznali da je takvo ponašanje ponižavajuće.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: