Nazad

Sofija Kenin osvojila Australijan open

Izvor: Tanjug, OK Radio - Svetski sport - Subota 01.02.2020 - 12:58

Američka teniserka Sofija Kenin osvojila je danas svoju prvu grend slem titulu, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pobedila 32. teniserku sveta Španjolku Garbinje Muguruzu posle tri seta, 4:6, 6:2, 6:2.

Napravila preokret protiv Muguruze FOTO: EPA
Kenin, 15. teniserka sveta, pobedila je posle preokreta, za nešto više od dva sata igre.
 
Muguruza je bolje počela, napravila je brejk u trećem gemu i posle gema osvojenog na svoj servis povela je sa 3:1. Obe su zatim osvajale gemove na svoje servise sve do osmog, kada je Kenin vratila brejk i izjednačila na 4:4.
 
Španjolka je odmah vratila brejk, a posle toga osvojila servis gem i povela je u meču, javlja Beta.
 
Kenin je bolje igrala u drugom setu, u četvrtom i osmom gemu je oduzela servis Muguruzi i izjednačila na 1:1 u setovima.
 
Amerikanka je sa dobrom igrom nastavila i u trećem setu, napravila je brejk u šestom gemu i povela sa 4:2. Ona je i u poslednjem gemu oduzela servis Muguruzi, posle dvostruke servis greške Španjolke na meč poenu i ostvarila najveću pobedu u karijeri.
 
Kenin je igrala u prvom grend slem finalu. Pre Melburna nikada nije prošla četvrto kolo na nekom grend slem turniru.
 
Muguruza je do sada osvojila Rolan Garos i Vimbldon, a danas je pokušavala da osvoji prvi grend slem na tvrdoj podlozi.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: