Nazad

ŠOK: Prva teniserka sveta okončala profesionalnu karijeru

Izvor: OK Radio, agencije - Svetski sport - Sreda 23.03.2022 - 13:37

Prva teniserka sveta Ešli Barti saopštila je noćas da je okončala profesionalnu karijeru, u 25. godini života.

FOTO: AP
Australijanka je pre manje od dva meseca osvojila titulu na prvom grend slemu u sezoni, Australijan openu.
 
"U ovom trenutku, u mom srcu, za mene kao osobu ovo je ispravna odluka", rekla je Barti drhtavim glasom, tokom šestominutnog videa na svom Instagram profilu.
 
Ona je dodala da je "vreme da juri druge snove, kao i da više nema želju da igra na vrhunskom niovu".
 
"Nemam više snage, emocionalne želje i sve što je potrebno da budeš na vrhunskom niovu. Potrošena sam", rekla je ona tokom neformalnog intervjua sa bivšom partnerkom u dublu Kejsi Delakvom.
 
Ovo nije prvi put da se Barti povlači iz tenisa, bila je juniorska šampionka Vimbldona sa 15 godina, i nagoveštavala je obećavajuću profesionalnu karijeru, ali je u potpunosti napustila tenis 2014. godine, zbog velikog pritiska, sa kojim se suočavala.
 
Barti se potom 2016. godine vratila na teniske terene i uspela je da osvoji grend slem titule na Rolan Garosu 2019. i Vimbldonu prošle godine, a ove godine je pobedila na turniru u Melburnu.
 
"Znam da sam ovo i ranije radila, ali se sasvim drugačije osećam sada. Veoma sam zahvalna na svemu što mi je tenis dao. Ostvario je sve moje snove, i još više, ali znam da je sada pravo vreme da se odmaknem i jurim druge snove i da okačim reket", dodala je ona.
 
Osvajanjem titule u Melburnu postala je prva Australijanka u poslednje 44 godine, koja je došla do titule na domaćem grend slemu.
 
Barti je istakla da je titula na Vimbldonu mnogo značila za nju kao osobu i kao sportistkinju.
 
"Kada toliko naporno radite ceo život za jedan cilj, da osvojite Vimbldon, što je bio moj san, jedini istinski san koji sam imala u tenisu, to je onda promenilo moju perspektivu", rekla je Barti.
 
Podršku su joj putem društvenih mreža pružile između ostalih rumunska teniserka Simona Halep i Amerikanka Medison Kiz, kao i selektorka ženske teniske reprezentacije Australije Ališa Molik, dok je od tenisera to uradio Britanac Endi Marej.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: