Nazad

SP: Hrvati srušili Francusku

Izvor: B92 - Svetski sport - Četvrtak 24.01.2013 - 11:09

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji pobedom nad braniocem titule, selekcijom Francuske sa 30:23.

SP: Hrvati srušili Francusku

Hrvati će se u borbi za finale sastati sa Danskom, koja je slavila protiv Mađarske sa 28:26.

U drugom polufinalu igraće domaćin prvenstva Španija i Slovenija. Španci su pobedili Nemačku sa 28:24, dok je Slovenija bila bolja od Rusije sa 28:27.

Hrvati su u najuzbudljivijem četvrtfinalnom susretu pobedili Francusku mnogo ubedljivije nego što je to iko očekivao. Posle početkog vođstva Francuza, Hrvati su vodili tokom gotovog celog meča, a ključnu prednost ostvarili su na početku drugog poluvremena, kada su se odlepili i nisu dali braniocima titule ni šansu da preokrenu.

Hrvate je u tom duelu predvodio Domagoj Duvnjak sa devet golova, dok je Zlatko Horvat postigao pet, koliko je kod Francuza ubacio Sedrik Sorendo. Nikola Karabatić samo jednom je zatresao mrežu Hrvata.

Danci su Mađare pobedili golom Henrika Melgarda u poslednjem minutu utakmice, a Skandinavce je predvodio sjajni Hans Lindberg sa deset golova. Odličan je bio golman Niklas Landin sa 18 odbrana, dok je u redovima mađarske reprezetnacije najbolji bio Laslo Nađi sa osam pogodaka.

Španija je u četvrtfinalu do pobede nad Nemačkom u Saragosi došla posle velikog preokreta, pošto je na poluvremenu gubila sa 14:12. Najbolji u pobedničkom timu bili su Hulen Ahuinahalde i Viktor Tromas sa po sedam golova, dok je šest postigao Alberto Enterios. Kod Nemaca, istakao se Sven-Seren Kristofersen sa šest pogodaka.

Rusija i Slovenija su odigrale veoma neizvesno prvo poluvreme, da bi Slovenci potom zaigrali agresivnije i gotovo sve vreme vodili. Pobedu su osigurali pola minuta pre kraja susreta, golom Gašpera Marguča, dok je Sergej Šelmenko nekoliko sekundi kasnije samo uspeo da smanji zaostatak svog tima.

Slovence su u tom duelu predvodili Uroš Zorman i Luka Žvižej sa po pet golova, dok su u timu Rusije po šest postigli Šelmenko i Timur Dibirov.

Polufinalni mečevi igraju se u Barseloni, u dvorani „San Đordi“ u subotu od 19 i 21.30, ali će tek biti određen raspored. Finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: