Nazad

SP: Srbija ispustila pobedu

Izvor: B92 - Svetski sport - Nedelja 20.01.2013 - 12:41

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije 33:31 u poslednjem, petom kolu, grupne faze Svetskog prvenstva u Španiji.

SP: Srbija ispustila pobedu

Izabranici Veselina Vukovića su tako ovaj deo takmičenja završili na trećem mestu iza Slovenije i Poljske, pa ih u osmini finala očekuje duel sa Španijom.

Slovenci su igrali bolje u prvom poluvremenu i na odmor zasluženo otišli sa tri gola prednsoti. Međutim u drugom poluvremenu drugačija situacija. Stanić menja Gajića na golu, nakon čega je Srbija zaigrala borbenije i sigurnije.

Naši su napravili seriju 5:0 i preokrenuli rezultat, ali je koncentracija popustila u samom finišu i Slovenija dolazi do važne pobede.

U timu Srbije najefikasniji su bili Vujin sa sedam golova, Nenadić i Prodanović su postigli po šest, a Toskić četiri.

U pobedničkom timu Luka Zvižej je postigao sedam golova, a Gajić i Mačkovsek po šest.

Tekstualni prenos meča:

Na golu naše reprezentacije je Ivan Gajić, umesto Darka Stanića koji se u petak žalio na povredu, ali je na klupi.

U prvih 15 minuta nijedna ekipa nije napravila osetniju prednost. Na obe strane dosuđen je po jedan sedmerac, a sigruni su bili Marko Vujin i Luka Zvižej.

Golove za Srbiju postizali su Vujin, Šešum, Prodanović i Ilić.

Slovenci su prvi put dva gola prednosti imali u 20. minutu, a nakon kontranapda Gajića je savladao Zvižej. U nastavku rukometaši Slovenije održavaju vođstvo, a našim rukometašima nedostaje temperamentnost u igri.

Na poluvreme Srbija odlazi sa tri gola zaostatka. Veliki broj primljenih golova govori o tome da je odbrana srpskih rukometaša trebala biti dosta čvršća, a golman Ilić imao je samo pet odbrana za 30 minuta igre.

Darko Stanić prvi put je ušao u igru kada je Sloveniji dosuđen sedmerac, odbranio je udarac Gajića i nakon toga ostao u igri.

Stanić je vratio sigurnost u igri naše reprezentacije, a pored odbrane i napad je ’proradio’, pa je Srbija serijom 5:0 stigla do vođstva posle dužeg vremena

Pogotkom sa sedam metara Slovenija prekida seriju naših rukometaša, ali Srbija održava prednost.

U nastavku je ponovo popustila koncentracija izabranicima Veselina Vukovića. Slovenija to koristi i sa nekoliko brzih golova vraća vođstvo iz prvog poluvremena i bez problema privodi meč kraju.
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: