Nazad

Španci imaju naslednike

Izvor: Mondo - Svetski sport - Ponedeljak 16.07.2012 - 12:34

Selekcija Španije do 19 godina odbranila je titulu prvaka Evrope, savladavši Grčku rezultatom 1:0 (0:0) u finalnoj utakmici.

  reću godinu zaredom u finalu, omladinska selekcija Španije stigla je do drugog uzastopnog trofeja - šestog u poslednjih 11 godina!

Šampionat u Talinu okončan je duelom u kojem su Španci dominirali po kišom natopljenom terenu, ali su na gol odluke morali da čekaju do 80. minuta.

Tada su Grci jeftino izgubili loptu na sredini terena, Đerar Deulofeu stigao je do ivice kaznenog prostora, a onda između trojice defanzivaca dao pas u prostor Heseu Rodrigezu. Najbolji strelac EP nije imao težak posao - plasiranim udarcem po zemlji pogodio je dalji ugao i ostavio Sokratisa Dijudisa bez šanse da odbrani.

Španija je istim rezultatom pobedila Grčku i u finalu U-19 Evropskog prvenstva u Lincu 2007.

Kako stoje stvari, polako počinje da se razvija polaritet između Španije i ostatka sveta, u kojem "crvena furija" postaje sve dominantnija. Novu šansu da nešto promeni, svet će imati krajem ovog i početkom idućeg meseca na OI u Londonu.

Podsetimo da je na EP u Estoniji nastupila i omladinska selekcija Srbije.

"Orlići" su takmičenje u grupi završili neslavno, sa sva tri poraza i gol-razlikom 1:8. Pošto je Estonija u susednoj grupi bila za nijansu gora (1:9), zvanično smo zauzeli sedmo mesto.

Najboljih šest selekcija plasiralo se na U-20 Svetsko prvenstvo u Turskoj iduće godine.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: