Nazad

Španija-Francuska:Sudar "intimnih prijatelja"

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 23.06.2012 - 14:04

Baš tim rečima španska "Marka" najavila je večerašnji duel četvrtfinala u Donbas areni u Donjecku, budući da mnogo igrača koji su rivali u reprezentaciji igra zajedno u klubovima.

Španija i Francuska u direktnom dvoboju odlučiće koji tim će se u polufinalu EURO suprotstaviti Portugalu.

Obe selekcije žestoko su naoštrene - Španci brane zlato sa prošlog EP, dok Francuzi žele da naprave iznenađenje i poprave ne samo utisak sa prošlog velikog takmičenja (na SP 2010 nisu prošlo grupu), već i da se pokažu u boljem svetlu posle poraza od Šveđana.

Većina fudbalera odlično se poznaju - Kliši, i Nasri sa Davidom Silvom nastupaju u Mančester sitiju, Benzema "zarađuje za hleb" u Realu sa Kasiljasom, Ramosom, Ćabijem Alonsom i Arbeloom, Tores i Mata su saigrači Malude u Čelsiju...

Loran Blan oduvek se divi kolegi Visenteu del Boskeu i igri njegovog tima, ali priznaje da to ne znači da će se unapred predati.

"Obožavam stil igre Španije i već duže vreme pokušavam da ga kopiram i u reprezentaciji Francuske. Ipak, za to treba vremena i mi smo još uvek daleko od toga. Zato nam ne preostaje ništa drugo, nego da se fokusiramo na našu igru. Biće ključno odigrati dobro u odbrani, jer ako ne primimo gol u prvom poluvremenu imaćemo šanse u nastavku. Oni su sjajni, ali i mi imamo kvalitetan zadnji red i napad i sigurno da možemo da im pripretimo", izjavio je selektor Francuske Loran Blan, koji će posle lakših povreda moći da računa na Riberija i Nasrija.

Na drugoj strani Visente del Boske potpuno je koncentrisan za duel sa Francuskom. Tvrdi da oni imaju opasan trio - Nasri, Riberi, Benzema i da će imati veoma težak zadatak u četvrtfinalu.

A tradicija kaže da nas očekuje zanimljiv duel, budući da su tokom 30 međusobnih okršaja samo jednom odigrali bez golova, i to još 1963, a osim toga još pet mečeva završeno je remijem. Španija je slavila 13 puta, od čega na poslednja dva susreta, a Francuzi 11 puta. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: