Nazad

Španija žali za Antićem: Naslovnice posvećene Misteru

Izvor: Tanjug, OK Radio - Svetski sport - Utorak 07.04.2020 - 15:13

Ugledni španski sportski listovi "Marka" i "Mundo deportivo" naslovne strane svojih današnjih izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče preminuo u Madridu u 72. godini

Ugledni španski sportski listovi "Marka" i "Mundo deportivo" naslovne strane svojih današnjih izdanja posvetili su srpskom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je juče preminuo u Madridu u 72. godini.
 
Naslov "Radomir, te quiero" (Radomire, volimo te) nalazi se na prvoj strani jednog od najuticajnih medija u Španiji, a u samom tekstu ističe se čuvena sezona 1995/1996, kada je Antić sa Ateltiko Madridom osvojio duplu krunu.
 
Marka je navela i pet najvećih otkrovenja ovog trenera.
 
Kao prvo otkrovenje navodi se Milinko Pantić, koga je Antić u Atletiko doveo za svega 450 hiljada evra odnosno 75 miliona pezosa. On je postao ključ u Atletikovom pohodu na duplu krunu, a posebno je Pantić bio važan u izvođenju kornera i prekida.
 
U istom klubu je Antić bio trener golmanu Hoseu Francusku Molini. Od njega je Radomir napravio libera zbog toga što je imao odličnu kontrolu lopte, a takav sistem danas koriste mnogi treneri.
 
Antić je dok je bio u Atletiku izvukao i najbolje od Hozea Luisa Peresa Kaminera koji je bio u trećoj sezoni po dolasku Srbina u Atletiko. Kaminero je igrao najbolje baš kada je Radomir bio trener i kada je bio komandant Atletikovog veznog reda. Igrao je 37 mečeva u šampionskoj sezoni za Atletiko uz devet postignutih golova.
 
Dok je bio u Realu Antić je od Fernanda Jera napravio golgetera. U sezoni u kojoj je Antić bio trener Madriđana ovaj štoper je dao 21 gol.
 
Radomir je 2003. godine postao trener Barselone, a tada je pružio priliku Ćaviju Ernandesu koga je mnogo koristio. Čak je i sam Ćavi jednom prilikom rekao da će imati bitniju ulogu i da treba da deli ključne pasove.
 
Na naslovnoj strani "Mundo deportivo" uz Antićevu fotografiju stoji naslov "Se va un grande" (Otišao je velikan), a u tekstu se takođe podsećajući na uspeh legendarnog trenera sa "jorgandžijama".
 
Odlazak Antića obeležili su i list "As" i katalonski "Sport".
 
Legendarni stručnjak ostavio je neizbrisiv trag na Pirinejima, jer je jedini trener u istoriji koji vodio tri najveća kluba u Španiji: Atletiko Madrid, Real i Barselonu.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: