Nazad

Srbi 5/6, izgubio samo Troicki

Izvor: B92 - Svetski sport - Ponedeljak 14.01.2013 - 18:47

Srpski predstavnici u Melburnu ostvarili su pet trijumfa i jedan poraz prvog dana, a takmičenje je završio samo Viktor Troicki.

Novak Đoković

Troicki je poražen od Čeha Radeka Štepaneka posle pet setova, dok su za razliku od njega sigurni redom bili Jelena Janković, Novak Đoković, Vesna Dolonc, Janko Tipsarević i Ana Ivanović.

Za sada je prvi dan obeležila pobeda Šarapove bez izgubljenog gema, sigurne partije Li i Venus Vilijams, otpor Bojane Bobušić Agnješki Radvanjskoj, ali i eliminacija Grigora Dimitrova.

13.34 Ana furiozna na startu
Ana Ivanović
Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović sjajno je startovala u Melburnu, pobedom nad Mađaricom Melindom Cink sa 6:2, 6:1.

Ivanovićevoj je na startu prvog Gren slema sezone za trijumf bio potreban tačno jedan sat.

U drugom kolu, Ana će igrati Čan Jung-Jan iz Kineskog Tajpeha, koja je eliminisala Slovakinju Danijelu Hantuhovu sa 6:1, 1:6, 6:1.

12.34 Kraj za Viktora posle maratona
Viktor Troicki
Posle četiri pobede srpskih predstavnika, prvi koji je završio svoje učešće na Australijan Openu je Viktor Troicki.

Troicki je poražen od Čeha sa 5:7, 4:6, 6:3, 6:3, 7:5, posle skoro četiri sata igre.

Poraz Viktora znači da u trećem kolu neće doći do potencijalnog srpskog susreta, pošto je projektovanim žrebom trebalo da se sastane sa Novakom Đokovićem.

U drugom kolu, Štepanenkov protivnik će biti Španac Felisijano Lopes, koji je pobedio sunarodnika Arnaua Bruhis-Davija sa 6:3, 6:2, 6:4.

12.15 Janku derbi prvog kola
Janko Tipsarević
Drugi reket Srbije Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo trijumfom nad Lejtonom Hjutom sa 7:6 (7:4), 7:5, 6:3 na otvaranju večernjeg programa na "Rod Lejver" areni prvog dana Australijan Opena.

Tipsarević je do trijumfa došao uprkos povremenim padovima u igri, a na kraju mu je za pobedu bilo potrebno tek nešto više od tri sata igre.

U drugom kolu, Janko će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka, koji je slavio protiv Žila Milera iz Luksemburga sa 6:2, 6:4, 7:6 (7:3).

8.51 Vesni triler i drugo kolo
Vesna Dolonc
Vesna Dolonc je do pobede nad domaćom teniserkom Olivijom Rogovskom došla posle velike borbe u tri seta, sa 5:7, 7:5, 8:6.

Meč je trajao 177 minuta, a srpska teniserka je slavila posle preokreta, pošto je prvo uspela da se vrati posle vođstva Australijanke sa 1:= u setovima, a potom i 4:1 u odlučujućem setu.

U narednom kolu, Doloncovu čeka duel sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je slavila protiv Anabel Medine Gariges iz Španije sa 6:2, 6:4.

6.12 Đoković igrao koliko je bilo potrebno za prolaz, Matje savladan u tri seta
Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Pol-Anrija Matjea sa 6:2, 6:4, 7:5 u prvom kolu Australijan opena.

Francuz je bio nezgodan rival za prvo kolo, u svakom setu pružao je jači otpor nego u prethodnom, ali Novak je ipak rutinski stigao do pobede za jedan sat i 44 minuta igre.

U drugoj rundi Đokovića čeka Rajan Herison, koji je u četiri seta izbacio Santijaga Hiralda. Ukupno, Novak je imao 31 viner i 15 neiznuđenih grešaka, a Matjeov odnos bio je 27/32.

6.00 Jelena se plasirala u drugo kolo
Jelena Janković
Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedila Johanu Larson iz Švedske sa 6:2, 6:2. Interesantno je da je Šveđanka u celom meču uzela samo jedan gem na svoj servis, pa ni nešto slabiji gemovi Jankovićeve na servis nisu imali posledice – srpska teniserka došla je do trijumfa za 80 minuta igre.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: