Nazad

Srpkinja među prgavim teniserima

Izvor: - Svetski sport - Sreda 20.06.2012 - 15:09

David Nalbandijan, argentinski teniser je u finalu turnira u Kvinsu protiv Marina Čilića, usled frustracije, nakon nekoliko izgubljenih poena šutnuo reklamu, koja se nalazila ispred sudije i tom prilikom rasekla arbitru nogu. Teniser je diskvalifikovan, kažnjen je sa 12.500 dolara, suočen je sa krivičnom prijavom, a pitanje je da li će mu dozvoliti da se takmiči na Vimbldonu.

Međutim, Nalbandijan nije prvi teniser koji je imao prepirku sa linijskim sudijama ili drugim radnicima na turniru.

Teško je zaboraviti reakciju Serene Vilijams na Ju Es openu 2009. godine pošto nije bila zadovoljna odlukom linijskog sudije, koja je dosudila fut-folt. Ona je prvo razbila reket, a potom joj se unela u lice i uputila nekoliko pretećih poruka, navodno joj je rekla “da će je ubiti”.

Mlada srpska tenisera Tamara Čurović je na turniru u Indiji protiv Jovane Jakšić imali dosta problema, što sa igrom, što sa protivnicom. Bes i nervozu je iskalila na pomoćnom arbitru. Tamara je bacila reket, koji je pri odskoku udario sudiju u koleno. Srpska igračica je diskvalifikovana sa turnira.

Legendarni Džon Mekinro je kontraverzan bio tokom cele karijere, ali su neke epizode bile malo strašnije od ostalih. Tokom meča sa našim Slobodanom Živojinovićem na Ju Es openu 1987.godine dobio je tri kazne. Prva, nije bila strašna, 500 dolara, zatim je kažnjen sa 5000 dolara, jer je maltretirao glavnog sudiju, a potom je vikao na nekoga na terenu, što ga je koštalo 2000 dolara. Takođe, Mekinro je zbog ovih ispada zaradio suspenziju od dva i po meseca.

Na Vimbldonu 1995.godine Tim Henman je, nakon što je izgubio strpljenje, nekontrolisano udario lopticu reketom, koja je u glavu pogodila 16-godišnju devojku. Težih posledica, po devojku, nije bilo, ali je Henman diskvalifikovan.

Džef Tarango je na Vimbldonu 1995. godine napustio meč zbog neslaganja sa odlukama sudija i nakon verbalnog duela. Na kraju je Tarangova supruga dva puta ošamarila sudiju, a kasnije je priznala da je to uradila umesto Džefa, jer on nije smeo da rizikuje karijeru. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: