Nazad

Šta to radiš, Džordane?!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Utorak 19.06.2012 - 14:58

Šarlot Bobketsi iznenadili kompletnu košarkašku javnost, izborom neproverenog Majka Danlepa za novog trenera.

Majkl Džordan na terenu je uspevao da uradi i "nemoguće", ali kao funkcioner već godinama ne može da zasluži ni prelaznu ocenu.

Vlasnik Šarlot Bobketsa u utorak je povukao još jedan čudan potez, kada je za prvog trenera ekipe postavio Majka Danlepa, dosadašnjeg asistenta na univerzitetu Sent Džon.

Kao kandidati za posao prethodnih nedelja su pominjani legendarni Džeri Sloun, Brajan Šo i Kirk Snajder, ali je Džordan posle Slounovog odustajanja odlučio još malo da istraži tržište.

Izbor je pao na trenera koji važi za odličnog učitelja košarke, ali koji nikada nije bio šef struke u NBA, pa čak ni u prvoj diviziji NCAA lige!

Pored višedecenijskog rada u koledž košarci, referenca su mu i dve sezone u stručnom štabu Džordža Karla u Denver Nagitsima.

Šarlot je prethodnu sezonu završio sa najlošijim skorom u ligi (7-59), a nedavno je na lutriji dobio pravo drugog biranja na junskom draftu, iza Nju Orleans Hornetsa.

Ostaje da se vidi hoće li ovaj Džordanov potez stati u red njegovih "epskih" promašaja, kao što su bili draftovanje Kvamija Brauna sa prve, odnosno Adama Morisona sa treće pozicije. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: