Nazad

Štimac startovao porazom od Švajcarske, silni Belgijanci srušili Holanđane!

Izvor: Blic - Svetski sport - Četvrtak 16.08.2012 - 13:12

Fudbalska reprezentacija Hrvatske izgubila je u prijateljskoj utakmici u Splitu od selekcije Švajcarske sa 4:2. Novoizabrani hrvatski selektor Igor Štimac neuspehom je debitovao na klupi nacionalnog tima.

Švajcarci su igrali mnogo bolje od Hrvatske i mogli su da slave još ubedljivijim rezultatom.Strelci su bili Eduardo u 20. i 64. za domaćina, a Ćaka u 11, Barneta u 37. i Gavranović u 51. i 81. minutu za Švajcarsku.

 

Hrvatska se nalazi u istoj grupi za kvalifikacije kao i Srbija a u njoj je i Vels, koji je izgubio od Bosne i Hercegovine sa 2:0. Strelci su bili Vedad Ibišević i fudbalerVojvodine Miroslav Stevanović.

 

Selekcija Makedonije pobedila je na svom terenu Litvaniju sa 1:0 golomnapadača Napolija Gorana Pandeva, dok su Belgijanci savladali Holandiju sa 4:2.Golove za Belgijance postigli su Kristijan Benteke, Dris Mertens, Romelu Lukaku i Jan Vertongen, dok su strelci za Holanđane bili Lusijano Narsing i Klas Jan Huntelar.

 

Pored Hrvatske, Velsa, Makedonije i Belgije, u grupi sa Srbijom, koja je odigrala 0:0 sa Irskom, naći će se i Škotska, koja je pobedila Australiju sa 3:1.Strelci za domaćina bili su Džek Rouds, Ros Mekormak, a Džejson Dejvidson postigao je autogol. Pogodak za Australiju postigao je Mark Brešano.

 

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u prijateljskoj utakmici u Stokholmu domaću selekciju Švedske sa 3:0 (1:0). To je bio poslednji meč na stadionu Rasunda, gde je odigrano finale prvenstva sveta 1958. godine između Švedske i Brazila, a koji će uskoro biti srušen.Nekoliko igrača sa te utakmice, među kojima i legendarni Pele, bili su počasni gosti na susretu dva nacionalna tima. Pogotke za Brazilce postigli su Leandro Damijao u 32. i Pato u 84. i 86. minutu iz penala.

 

Reprezentacija Crne Gore u prijateljskom meču u Podgorici pobedila je Letoniju sa 2:0 golovima Jovetića u 36. i Kasalice u 76. minutu.

 

U Moskvi su repezentacije Rusije i Obale Slonovače igrale nerešeno 1:1 u prijateljskoj utakmici na kojoj je debotovao novi ruski selektor Fabio Kapelo. Strelci su bili Džagojev u 55. za Rusiju, a Gradel u 77. minutu za Obalu Slonovače.

 

U ostalim prijateljskim utakmicama, Engleska je u Bernu pobedila Italiju sa 2:1, Francuska i Urugvaj su odigrale 0:0, Estonija je u finišu meča došla do pobede nad Poljskom (1:0), Grčka je bila bolja od Norveške rezultatom 3:2, dok je Argentina uverljivo porazila Nemačku sa 3:1.


 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: