Nazad

ŠTUTGART: Janko u finalu!

Izvor: Mondo - Svetski sport - Subota 14.07.2012 - 20:25

Srpski teniser prvi put u karijeri savladao Brazilca Tomasa Belučija (6:4, 2:6, 6:4) i plasirao se u finale "Mercedes kupa".

Janko opravdava ulogu prvog nosioca na turniru u Štutgartu.

U polufinalnom okršaju sa Brazilcem Tomasom Belučijem izborio je plasman u finale. Duel je trajao dva sata, a prethodno su se sastali 2009. godine na turniru Masters serije u Indijan Velsu.

Tipsareviću će to biti deveto finale u karijeri i eventualnom pobedom osvojio bi 250 ATP bodova. Samim plasmanom obezbedio je sigurnih 150.

Uprkos tome što su obojica na početku meča čuvali svoj servis, Srbin je pri rezultatu 4:4 u prvom setu imao tri prilike za brejk. Brazilac je uspeo da se privremeno spasi, izjednačivši na 40:40, ali ne i da se potpuno odbrani od napada Srbina.

Dvostrukom servis greškom dopustio je našem Dejvis kup reprezentativcu da stekne prednost 5:4, koju je u narednom gemu lako pretvorio u vođstvo u setovima.

Beluči je bio prisebniji u drugom setu. Već na početku "brejknuo" je Beograđanina, potom u sedmom gemu još jednom osvojio gem na suparnikov servis i izjednačio 1:1.

Janko je ostao smiren, u prvom gemu trećeg seta stekao brejk prednosti i održavao je do kraja duela. Iako nije pokazao sve što zna, posle tačno dva sata igre stvorio je sebi dve meč lopte i iskoristivši drugu doveo sebe u priliku da se u finalu upiše u istoriju "Mercedes kupa", kao prvi pobednik iz Srbije.

Od tenisera sa prostora bivše Jugoslavije samo je Goran Ivanišević osvojio titulu u Štutgartu, 1990. godine.

Tipsarević će ime narednog rivala saznati posle okršaja Argentinca Huana Monaka (drugi nosilac) i Španca Giljerma Garsije Lopeza.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: