Nazad

Sudijskom pljačkom do titule

Izvor: B92 - Svetski sport - Utorak 24.04.2012 - 16:27

Sudije su verovatno najslabija karika u fudbalu već godinama, a greške ovog proleća samo se ređaju širom sveta

Najdrastičnija je viđena u finalu australijske A-lige, u kojoj je Brizbejnu titulu na tanjiru doneo sudija Džared Džilet.

 

Igrao se četvrti minut nadoknade kada je napadač domaćih Besart Beriša prošao kroz odbranu, zamahnuo i pao daleko od rivala. Sudija je pokazao na belu tačku, Beriša je bio precizan i titula je odbranjena.

 

Pert Glori je protiv branilaca titule vodio od 51. minuta autogolom Ivana Franjića. Beriša, koji je prvi strelac lige, izjednačio je u 84. minutu.

 

Drama je tek tada počela – prošle sezone Brizbejn je pobedio Sentral Koust posle boljeg izvođenja penala, a bar produžeci bili su izgledni i ovog puta.

 

Međutim, na samom isteku najavljena četiri minuta nadoknade Beriša je primio loptu na ivici šesnaesterca (utisak je da je već tada bio ofsajd), predriblao nekoliko defanzivaca i promašio loptu desnom nogom.

 



Kontakta očigledno nije bilo, osim za sudiju, koji je pokazao na belu tačku. Beriša je ustao i postigao novi pogodak, savladavši Danija Vukovića.

Besart Beriša rođen je 1985. u Prištini, a odrastao je u Nemačkoj. Igrao je za veći broj tamošnjih klubova, uključujući Hamburg i Arminiju, a za Albaniju je igrao 17 puta, postigavši dva gola.

U Australiju se preselio prošlog leta. Ove sezone dominirao je u ligi sa 19 golova (Novozelanđanin Šejn Smelc je sa 13 jedini osim njega prebacio deset),a zabeležio je i tri asistencije.

Brizbejn Roar je tako osvojio drugu titulu u svom četvrtom finalu u istoriji.

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: