Nazad

Sve je spremno za El Klasiko, Modrić i Jović na klupi

Izvor: N1 info, OK Radio - Svetski sport - Sreda 18.12.2019 - 13:24

Posle skoro dva meseca odlaganja večeras će se konačno odigrati El Klasiko.

Posle skoro dva meseca odlaganja FOTO: Getty Images
Najveći fudbalski derbi igraće se posle 53 dana odlaganja zbog demonstracija u Kataloniji, a napetost pred utakmicu se oseća gotovo već od starta sezone.
 
Ono što će ovaj derbi učiniti još zanimljivijim je i činjenica da oba kluba imaju isti broj bodova, tako da će ishod direktno uticati na plasman na tabeli.
 
Derbi utakmice protiv Reala su uvek izjednačene. Forma tu ne igra nikakvu ulogu, a sada je ulogi veći jer smo bodovno poravnati. Ne znamo tačno kako će Real da igra, ali to nije od krucijalnog značaja za nas. Mi kao Barselona nemamo potrebu da se prilagođavamo, pogotovo ne na domaćim utakmicama. Igraćemo našu igru, ali ćemo morati da više pazimo u fazi odbrane, počevši već od veznog reda, jer Realova tranzicija je za nas velika opasnost", rekao je trener Barselone Ernesto Valverde.
 
Trener Reala Zinedin Zidan smatra da je barselonin najveći adut Lionel Mesi.
 
"Moramo da damo sve od sebe, ali na kraju to je još samo jedan fudbalski meč. Znamo protiv koga igramo. Barsa ima Mesija, ali i mi imamo svoje adute. Igraće se 11 na 11", zaključio je Zidan.
 
Ne očekuje se da prvotimci madridskog tima Luka Jović i Luka Modrić ne budu u startnoj postavi. 
 
Očekuje se da timovi nastupaju u sledećim sastavima:
 
Barselona: Ter Štegen - Serđi Roberto - Pike - Lenglet - Alba - Rakitić - Buskets - De Jong - Mesi - Suarez - Grizman; zamene: Neto, Semedo, Umtiti, Vidal, Alenja, Karles Perez, Ansu Fati
 
Real Madrid: Kurtoa - Karvahal - Varan - Ramos - Mendi - Kazemiro - Valverde - Kros - Isko - Bejl - Benzema
 
zamene: Areola, Militao, Naćo, Modrić, Vinicius, Rodrigo, Jović
 
Utakmica između Barselone i Real Madrida igra se večeras od 20 časova na stadionu "Kamp Nou"..

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: