Nazad

Tanjević opet selektor Turske

Izvor: Mondo - Svetski sport - Petak 22.06.2012 - 11:34

Trofejni trener vratio se na klupu turske reprezentacije posle dve godine odsustva zbog bolesti.

Košarkaški savez Turske imenovao je u četvrtak Bogdana Tanjevića (65) za novog selektora.

Popularni Boša naslediće Orhuna Enea, kojem je bio savetnik na poslednjem Evrobasketu u Litvaniji i koji je njega zamenio posle Svetskog prvenstva 2010. godine.

Tanjević će voditi Turke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013, gde će "juriti" jedno od prva dva mesta u konkurenciji Italije, Češke, Belorusije i Portugala.

Tim menadžer nacionalnog tima Harun Erdenaj izjavio je da je bilo još kandidata za posao, ali da su svi ostali tražili da paralelno sa reprezentacijom rade u klubu - naprimer, Etore Mesina!

Tanjević je sa sarajevskom Bosnom doneo prvi Kup evropskih šampiona u SFR Jugoslaviju (1979), nakon čega su šampioni kontinenta bili Cibona dva puta, splitska Jugoplastika (Pop 84) tri puta i Partizan jednom.

Kao selektor je bio prvak Evrope sa Italijom 1999, vicešampion sveta sa Turskom 2010. i vicešampion Evrope sa Jugoslavijom 1981. godine.

Posle Bosne (1971-1980) najviše je radio u italijanskim klubovima, mada je vodio i francuske Limož i Asvel, Budućnost i Fenerbahče. 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: