Nazad

Teodosić blistao protiv "Atinjana"(VIDEO)

Izvor: B92 - Svetski sport - Petak 15.02.2013 - 08:42

Košarkaši CSKA savladali su Panatinaikos sa 86:69 u sedmom kolu E grupe Top 16 faze Evrolige i tako su zabeležili peti trijumf, uz dva poraza.

Najzaslužniji za pobedu bio je Miloš Teodosić sa 20 poena (3-5 za dva, 4-6 za tri za 33 min), 4 skoka i 7 asistencija.

 
I ostali srpski košarkaši odigrali su dobro, pre svih Vladimir Micov sa 10 poena (4-10 iz igre za 32 min), 2 skoka i 4 asistencije.
 
Nenad Krstić imao je 8 poena (4-7 iz igre za 27 min) i 3 skoka, a Zoran Erceg upisao je 5 poena (1-2 iz igre za 19 min) i 2 skoka. 
 
Savršenu utakmicu odigrao je Saša Kaun – 13 poena (6-6 iz igre), 8 skokova, 5 rampi i po 2 asistencije i ukradene lopte za indeks korisnosti 30. Soni Vims ubacio je 19, a Eron Džekson 11 poena. 
 
Jonas Mačijulis predvodio je PAO sa 15 poena i 6 skokova, a bivši igrači Partizana Lazme i Gist dali su po 12 poena. 'Zeleni' sada imaju skor od četiri pobede i tri poraza.
CSKA je stvorio dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini, najviše zahvaljujući Teodosiću, koji je vezao osam poena u završnici tog perioda. 
 
Međutim, PAO je s Gistom na čelu napravio seriju 8-0 na početku druge četvrtine, a do kraja poluvremena ‘zeleni’ su držali priključak. Teodosić je u poslednjoj sekundi pogodio dvojku za 35:31 na poluvremenu. 
 
Teodosić, Micov i Vims bili su najzaslužniji za odličnu igru CSKA u trećoj četvrtini, a posle zakucavanja Kauna bilo je 58:43 na četiri minuta do kraja trećeg perioda. 
 
Već tada bilo je jasno da će Moskovljani prekinuti niz od dva poraza u Evroligi, a PAO do kraja meča nije prišao na manje od 12 poena razlike. CSKA je tako lako došao do pobede, iako je igrao bez Viktora Hrjape. 
 
 

Komentari

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: